Nyheter

Vekkelsespredikanten Reinhard Bonnke er død

Bonnke er kjent for sine store teltmøter og «korstog», og var en av Aril Edvardsens venner. I 2009 ble Bonnke rådgiver for Rune Edvardsen da han tok over som leder for Sarons Dal.

En melding undertegnet av kona Anni Bonnke og familien om at Reinhard Bonnke (79) er død, ble lagt ut på evangelistens offisielle Facebook-side lørdag.

«Det er med sorg Bonnke-familien gjør kjent at vår elskede ektemann, far og bestefar, evangelist Reinhard Bonnke, er gått bort. Han døde fredfullt, omgitt av sin familie 7. desember 2019».

Familien skriver videre at Bonnke de siste 60 årene har forkynt evangeliet om Jesus over hele verden.

«Vi vil takke på vegne av ham og familien for den kjærligheten og ufortrødne støtten som gjorde ham i stand til å forkynne det enestående budskapet om frelse til utallige mennesker».

Dear Brothers and Sisters in Christ,

 

It is with sorrow that the Bonnke Family would like to announce the passing of our...

Publisert av Evangelist Reinhard Bonnke - Official Page  Lørdag 7. desember 2019

Bonnke ble født i Tyskland i 1940 og er kjent for store teltmøter og «korstog» i Afrika. Han studerte teologi ved The Bible College of Wales i Swansea i Wales. Etter endt studium, ble han pastor for en pinsekirke i Hamburg. I 1967 begynte han først sin evangelistiske tjeneste i Lesotho, ifølge Wikipedia.

Han grunnla i 19974 misjonsorganisasjonen Christ for all Nations (CfaN).

Rune Edvardsen sa i et intervju med Vårt Land i 2009 at han etter farens død ønsket å ha Bonnke som sin rådgiver. Bonnke hadde vært en god venn av Edvardsens far, Aril Edvardsen. Det sa Bonnke ja til. Bonnke var også hovedtaler i Sarons dal den sommeren.

– Jeg husker godt at Reinhard var i Sarons Dal på begynnelsenav 1980-tallet. Det stevnet var det ekstra mye folk på. Reinhard hadde en spesiell måte å komme i kontakt med forsamlingen på. Derfor var møtene med ham noe helt spesielle, sa Edvardsen.

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter