Nyheter

Vedum ber om skatte-avklaring rundt Visjon Norge

Siv Jensen må svare Trygve Slagsvold Vedum på om det er meningen at gaver til aksjeselskapet TV Visjon Norge skal være skattefrie.

«I Brennpunkt-dokumentaren 'Pengepredikanten' kommer det frem påstander om omfattende misbruk av midler tilhørende organisasjonen TV Visjon Norge AS. En stor del av organisasjonens inntekter skriver seg fra gaver fra privatpersoner, som det er gitt skattefradrag for i henhold til skatteloven. Vil ministeren vurdere om gaver til aksjeselskaper som TV Visjon Norge AS også i fremtiden skal kvalifisere for slikt skattefradrag?»

LES OGSÅ: Hanvold har selv full kontroll med givernes millioner

25.000 kroner per skatteyter

Dette skriftlige spørsmålet stiller Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til finansminister Siv Jensen (Frp) etter de siste dagers oppmerksomhet rundt TV Visjon Norge, som har mesteparten av sine inntekter fra gaver. Kanalen er godkjent for skattefrie gaver opptil 25.000 kroner per år per skatteyter.

Blant kravene til mottakere som gir giveren rett til skattefradrag for gaver, er at mottakeren ikke skal ha «erverv til formål» og at «stiftelsen mottar offentlig støtte i det år gaven er mottatt». Visjonskirken, som eier TV Visjon Norge, er godkjent som trossamfunn og fikk i fjor offentlig tilskudd for 33 medlemmer.

LES OGSÅ: Espen Ottosen mener Judas-eposten til Hanvold var et «svært grovt overtramp»

Har ikke svart ennå

Trygve Slagsvold Vedum mener det er «uklart om intensjonen med ordningen fra lovgivers side er å la aksjeselskaper kvalifisere som mottaker av fradragsberettigede gaver eller om fradrag bør forbeholdes gaver til organisasjoner med organisasjonsformer som innebærer mindre risiko for misbruk.»

Siv Jensen har foreløpig ikke besvart spørsmålet, som ble sendt inn på torsdag.

LES OGSÅ: Derfor stiller de opp i TV Visjon Norge

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter