Nyheter

Vedtaket er gjort: Nå blir det Normisjons-kirke

Normisjon i Agder gjør som andre lavkirkelige organisasjoner og oppretter sitt eget trossamfunn.

– Jeg regner med at dette er på plass i løpet av sommeren, sier leder i Normisjon region Agder, Ole Magne Omdal.

Lørdag vedtok årsmøtet i Normisjon region Agder å opprette et eget trossamfunn. Personer med tilhørighet i misjonsorganisasjonene har tradisjonelt vært medlemmer av Den norske kirke (Dnk), men de siste års utvikling – særlig vedtaket om likekjønnet vigselsliturgi i januar i år – har endret situasjonen.

«Mange i Normisjon region Agder har gitt uttrykk for at de oppfatter denne nye praksisen (likekjønnet vigsel, red.anm.) som et så alvorlig brudd med Bibelens lære at de ikke ønsker å være medlem i Dnk», het det i saksdokumentet foran lørdagens årsmøte.

Lederen blir i Den norske kirke

146 av de fremmøtte på regionårsmøtet stemte ja til trossamfunn, 14 stemte nei og 10 stemte blankt. Tidligere landsstyreleder i Normisjon, Kurt Hjemdal, er blant dem som har ivret for opprettelsen.

– Jeg melder meg inn så snart dette er klart, og jeg vet om mange som kommer til å gjøre det samme, sier Hjemdal. Han har meldt seg ut av Den norske kirke og tilhører nå Normisjons-forsamlingen Norkirken i Grimstad.

Regionleder Ole Magne Omdal sier han ikke har noen formening om hvor mange som kommer til å melde seg inn i det nye trossamfunnet. Selv har han ingen planer om det.

– Nei, jeg kommer akkurat fra gudstjeneste i Oddernes kirke. Der har vi hatt Normisjons-dag med offer til Normisjon og med informasjon fra Normisjon på kirkekaffen. Jeg kommer til å stå i Den norske kirke og Oddernes menighet, sier han.

Følger Indremisjonsforbundet og Misjonssambandet

Etter innspill fra årsmøtet i regionen vil det bli foretatt lovlighetskontroll av vedtaket om opprettelse av trossamfunn. En av de fremmøtte mente ifølge Omdal at det bør være generalforsamlingen i Normisjon sentralt som gjør et slikt vedtak, ikke regionårsmøtet.

– Vi har hatt kontakt med landsstyreleder og hovedkontoret om dette hele tiden. Jeg tror ikke det er noen stor sak, men vi lar kontrollkomiteen i Normisjon se på dette for å være helt sikre, sier Omdal.

Regionene i Normisjon er selvstendige, juridiske enheter. Normisjon sentralt har ingen planer om å opprette trossamfunn.

Både Indremisjonsforbundet og Norsk Luthersk Misjonssamband har de senere årene opprettet egne trossamfunn med samme begrunnelse som Agder-regionen i Normisjon nå bruker.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter