Nyheter

– Våkn opp, kirke!

Den høgtstående, katolske presten, Krzysztof Charamsa, sto fram som homofil på en pressekonferanse. «Veldig alvorlig og uansvarlig opptreden», mener den katolske kirke.

– Det er på tide at kirken åpner øynene for homofile troende, og forstår at løsningen ikke er å la de homofile måtte leve livene sine uten kjærlighet, i total avholdenhet. Det er inhumant, sa Krzysztof Charamsa til italiensk presse lørdag, ifølge NRK.

Samme dag bestemte Vatikanet seg for å gi Charamsa sparken. De kalte prestens opptreden «uansvarlig og veldig alvorlig», og mener han bidrar til utilbørlig mediepress for kirkemøtet, som starter søndag.

Forberedt

Ifølge nyhetsbyrået AFP, virket Charamsa forberedt på det som skjedde.

– Jeg vet jeg kommer til å måtte gi opp jobben min selv om den betyr alt for meg, sa han allerede før han mottok oppsigelsen.

Paven besøkte homofil venn

Dagen før Charamsa fikk sparken, besøkte paven en homofil venn og hans partner, under hans USA-besøk. CNN kringkastet en video der paven gir sin venn en klem. Dette ble tolket symbolsk av mange.

LES OGSÅ: Hellig lyd fra Det sixtinske kapell

De neste tre ukene skal Vatikanets biskoper gå gjennom kirkens tilnærming til, mellom andre, homofile.

– Våkn opp, kirke!

Charamsa ønsket å utfordre kirken ved å stå fram på lørdag. Han hevder katolske presten i stor grad er intenst homofobe.

– Våkn opp, kirke! Slutt å forfølge uskyldige. At jeg kommer ut av skapet, er ment som en bønn til Kirkemøtet om at Kirken stopper sine paranoide handlinger med hensyn til seksuelle minoriteter, sa han.

Charamsa skal alltid ha hatt homoseksuelle følelser, men har prøvd å motarbeide dem i tråd med kirkens ønske. Men han fant fred da han møtte sin partner, Eduardo, sier presten.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Anita Grønningsæter Digernes

Anita Grønningsæter Digernes

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter