Nyheter

Utvider høyskole etter stor pågang av teologistudenter

Høyskolen for ledelse og teologi har for liten plass. Nå skal de bygge ut for 40 millioner kroner og flytter virksomheten midlertidig til Filadelfiakirken Oslos lokaler.

– Vi vokser og har for liten plass. Derfor trenger vi å utvide, sier rektor Arne Mella ved Høyskolen for ledelse og teologi (HLT).

Siden HLT ble startet for over 10 år siden, har de holdt til i Baptistenes skolesenter på Stabekk i Bærum kommune. Fra høsten av flyttes virksomheten til Filadelfiakirkens lokaler i Oslo sentrum mens lokalene oppgraderes og utvides.

Byggeprosessen er anslått til å koste 40 millioner kroner, opplyser Mella.

– Vi trenger først og fremst flere og større klasserom, samt oppgradering av ventilasjonsanlegg og bibliotek. Nå ser vi frem til å leie midlertidige lokaler hos Filadelfiakirken. Her er fasilitetene både større og bedre enn det vi har i dag, sier Mella.

Økt antall studenter

HLT er eid av Det Norske Baptistsamfunn og Filadelfiakirken Oslo, som tilhører Pinsebevegelsen. Ved studiestart i fjor høst hadde skolen over 300 aktive studenter.

– De fire siste årene har vi i snitt økt med 15 prosent studenter i året. Ut fra søknadstallene ser det ut til å fortsette til høsten, selv om vi har fortløpende opptak og ikke kan si nøyaktig hvor mange vi blir, sier Mella.

– Hva er grunnen til at dere har blitt så populære tror du?

– Den beste reklamen er alltid fornøyde studenter, og det virker som om vi har klart å skape et godt læringsmiljø og at studentmiljøet er attraktivt. Det er teologi- og lederutdanning som vokser mest, men vi gleder oss også over at flere velger årsstudium i KRLE og samfunnsfag. Vi har også en fleksibel deltidsordning, som gjør oss attraktive for de som vil kombinere jobb og studier, sier Mella.

Mella forteller at byggeprosessen forventes å ta 1-2 år før høyskolen kan returnere til Stabekk.

– Det kommer an på søknadsbehandlingen i kommunen. Det er også noen endelige beslutninger som må tas på Baptistsamfunnets landsmøte, som ble utsatt fra juni til oktober.

Dersom finansieringen ikke kommer på plass, må HLT kanskje finne et tredje alternativ for lokaler eller forlenge perioden i Filadelfiakirken, forteller Mella.

Bygger for 500 studenter

– I Filadelfiakirkens lokaler har de sin egen virksomhet, blant annet en bibelskole. Hvordan skal de få plass til en hel høyskole i tillegg?

– En god del av menighetens lokaler er ledig på dagtid. Men vi må gjøre noen justeringer i timeplanene slik at ikke alle studentene er til stede samtidig, sier Mella.

Målet er at de nye lokalene på Stabekk skal kunne romme 500 studenter, forteller Mella.

– Vi legger til rette for videre vekst og håper å være en relevant høyskole for en bred studentgruppe og at vi kan utvide fagområdene og studietilbudene våre ytterligere, sier Mella.

Studentrådsleder Petter Berg ser flere fordeler med midlertidig tilhold i Filadelfiakirkens lokaler.

– Jeg tror studentene kommer til å sette stor pris på vår nye tilværelse i Filadelfiakirken. På grunn av lokalets muligheter gir det oss som studentråd litt flere strenger å spille på i å skape aktiviteter og tilrettelegging av godt miljø for studentene på HLT, sier han.

LES MER

---

Høyskolen for ledelse og teologi

  • Ble grunnlagt i 2008, men bygger på og videre­fører Baptistenes teologiske­ ­seminar, som har drevet ­teologisk utdanning siden 1910.
  • Skolen eies og drives i ­felleskap av Det norske­ ­baptistsamfunn og Filadelfia­kirken Oslo på vegne av Pinsebevegelsen i Norge.
  • Skolen ligger på Stabekk, like utenfor Oslo, og hadde omtrent 300 studenter ved studiestart høsten 2019. HLT har også en avdeling i Stavanger i samarbeid med IMI-kirken.

---

Les mer om mer disse temaene:

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen er nyhetsleder på religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter