Nyheter

Utfordrer myndighetene til å vise klokskap i flyktningpolitikken

Den norske kirke forventer at norske myndigheter ikke sender ut flyktninger «til situasjoner hvor deres liv og grunnleggende livsvilkår blir truet».

Kirkerådet understreker at hensynet til menneskeverdet må være førende i all behandling av flyktninger og asylsøkere.

Raus tolkning

I den enstemmige uttalelsen fra Den norske kirke nasjonale lederorgan understrekes det at «internasjonale konvensjoner må være overordnet innvandringsregulerende hensyn og andre nasjonale, politiske mål i asylpolitikken».

Kirken mener at myndighetene må praktisere «en raus tolkning av internasjonale konvensjoner i behandlingen av asylsøkerne».

De 15 medlemmene i Kirkerådet forventer at det tas et særlig ansvar for barn som kommer til Norge som flyktninger.

Uttalelsen «Sett menneskeverdet i sentrum» ble vedtatt på Kirkerådets møte fredag, som en del av rådets høringssvar til regjeringens forslag om endringer i utlendingsloven.

LES MER: Kirkerådet ble ikke enige om felles vigselsliturgi

Klokskap og sindighet

Det endelige høringssvaret skal sendes innen 10. februar. Men i uttalelsen som offentliggjøres nå gis det tydelige signaler til regjeringen om «å utvise klokskap og sindighet i en situasjon som kan synes vanskelig og uoversiktlig for mange».

Det slås i uttalelsen fast at kirken «er forpliktet overfor Gud og mennesker til å rope ut når medmenneskers liv og menneskeverd blir truet»:

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Verdier settes på prøve

«I møte med flyktningene og asylsøkerne utfordres vi til å velge hvilke verdier og rettigheter som skal veie tyngst både i relasjon til dem, og for vårt framtidige samfunn. I vår historie har vi selv vært avhengige av å bli tatt imot og motta hjelp av andre. Våre verdier settes på prøve når nødlidende mennesker søker vår hjelp. Vårt menneskesyn viser seg tydeligst i hvordan vi evner å møte hverandre når livet er som mest sårbart», fremholder Kirkerådet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter