Kirke

Utfordrer eldre pinsevenner

Denne uken ventes 800 deltakere til Pinsebevegelsens sommerstevne for seniorer på Hedmarktoppen i Hamar.

– Det er feil å tenke at eldre bare tenker på nostalgi og fortid. Både her på stevnet og i lokale menigheter de opptatt av sin egen tid, og av å skape et miljø for neste generasjon, sier Einar Nymoen. Han er pastor og med i arrangørkomiteen for Hedmarktoppen 50+.

Denne uken ventes 800 deltakere til Pinsebevegelsens sommerstevne for seniorer og eldre på Hedmarktoppen i Hamar. Mens bevegelsens hovedstevne er mer rettet mot familier, tilbyr seniorstevnet musikk og undervisning spisset inn mot den eldre garde.

– Hvis vi skulle hatt et felles stevne hvor alle generasjoner deltok, ville det sprengt Hedmarktoppens kapasitet. Det er ikke nødvendigvis ideelt å gjøre en slik inndeling, men per i dag er det både en praktisk og fornuftig ordning, sier Nymoen.

LES OGSÅ: Tror på sommeren

‘En overlever’

På stevnet vil undervisningen utfordre eldre til å bety noe for den neste generasjonen, både i hjemmet og i menigheten.

– Hvilke verdifulle erfaringer tenker du den eldste generasjonen pinsevenner sitter inne med?

– Enhver voksen kristen er en overlever. Det man kan levere videre til neste generasjon er en «tro tross alt». Når man er ung har man, ikke minst i karismatiske miljøer, en naiv og endimensjonal forventning til livet: ‘Jesus ordner alt’. Denne generasjonen kan vitne om at troen tåler livet. Sånn sett er kontakten mellom generasjoner viktig. Selv om dette ikke er en møteplass mellom generasjoner kan man ta med noe hjem til barn, barnebarn og miljøer der det virkelig er bruk for 
en.

LES OGSÅ: Trodde han satset på Guds kall

Tilpasningsdyktige

På talerlisten står blant annet pastor Siri Iversen fra Flekkerøy Misjonskirke. Ragnhild og Arvid Pettersen skal ha et særlig ansvar for sangen og musikken.

– Siri Iversen er en kommunikator av dimensjoner. Ragnhild og Arvid Pettersen representerer en sammenblanding av gammelt og nytt. De har respekt for sangen fra i går, men gir det samtidig en moderne drakt.

– Hvordan er forholdet mellom ulike generasjoner i Pinsebevegelsen?

– Mye er veldig bra, men det har vært en utvikling i musikk- og gudstjenestestil som kanskje har et smertepunkt noen steder. Jeg ønsker imidlertid ikke å overdrive det – jeg synes de eldre viser en god tilpasningsevne.

Nymoen forteller at Hedmarktoppen 50+ tiltrekker seg mennesker langt ut over Pinsebevegelsens rekker.

– Det har blitt et økumenisk stevne der folk kommer fra mange bedehus og frikirkesamfunn. 50+ har bygd seg opp til å bli et viktig stevne. Kanskje særlig blant folk fra mindre steder, der man har et lite seniormiljø. Vi håper deltakerne sitter igjen med en god opplevelse av fellesskap og at vi har fremtiden foran oss, sier Nymoen.

Les mer om mer disse temaene:

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen er nyhetsleder på religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Kirke