I alt 547 restauranter og kafeer er stengt og elleve personer er pågrepet i løpet av de siste ti dagene, skriver politimester Hossein Rahimi på politiets hjemmeside.

Restaurantene og kafeene har gjort seg skyldige i ukonvensjonell reklame på internett, å ha spilt ulovlig musikk og generell utsvevende atferd, ifølge det iranske nyhetsbyrået Fars.

– Å holde overoppsyn med islamske prinsipper er en av politiets hovedoppgaver og – ansvar, skriver politimesteren videre.

En spesialdomstol som tar seg av saker om «kulturelle brudd og sosial og moralsk korrupsjon», oppfordrer byens innbyggere til å melde fra om ulike overtredelser og har opprettet et telefonnummer folk kan ringe til.

– Folk vil gjerne anmelde de som bryter mot normene, men de vet ikke hvor de kan gjøre det. Vi har derfor bestemt oss for å trappe opp håndteringen av offentlige umoralske handlinger, sier en talsmann for domstolen til nyhetsbyrået Mizan.

Som eksempler nevner han at folk kan anmelde kvinner som tar av seg hodesjal i biler, personer som arrangerer dansefester for både menn og kvinner eller som legger ut umoralsk innhold på Instagram.