Blant dem som har stått fast på grensen siden mandag, er 242 barn, opplyser ukrainske grensevakter. Hundrevis av politifolk er utplassert ved grensen for å hindre dem i å ta seg over.

Pilegrimene har klaget over at de må sove utendørs i kaldt vær og at de er sultne, men onsdag opplyste grensestyrken at de får mat og varme telt.

Pilegrimene tilhører en jødisk bevegelse kalt hasidisme, som har sitt utspring i den østlige delen av Europa. Hvert år drar titusener av bevegelsens tilhengere til den ukrainske byen Uman i forbindelse med det jødiske nyttåret. Der besøker de graven til Rebbe Nachman, som grunnla retningen breslover-hasidisme.

Gruppen som nå står fast på grensen, har reist av gårde selv om myndighetene i både Ukraina og Israel har bedt dem om å la være. I år feires jødisk nyttår 18. – 20. september.

 

LES MER:

• Frykter dårlig arbeidsmiljø hvis mannlige prester får reservere seg

• Reportasje: Krigsseilerbarna forteller

September: Nye rakettangrep mot Israel

 

Den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskiy holder en tale ved Menorah-monumentet i Kiev, Ukraina i forbindelse med fjorårets besøk til Babi Yar hvor nazi-soldater skjøt tusenvis av jøder under 2. verdenskrig.
Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky
Den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskiy holder en tale ved Menorah-monumentet i Kiev, Ukraina i forbindelse med fjorårets besøk til Babi Yar hvor nazi-soldater skjøt tusenvis av jøder under 2. verdenskrig. Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky