– Kirken er 500 meter fra kontoret, så dersom den hadde gått av så hadde den ikke nådd kontoret. Men det var veldig spesielt å snakke med mine kollegaer klokken 7 norsk tid, for da hadde ikke lederen min fått tak i alle de ansatte, sier generalsekretær i Strømmestiftelsen Kristine Storesletten Sødal.

Myndighetene på Sri Lanka har så langt ikke bekreftet opplysningene om det som skal være en udetonert bombe.

Totalt har organisasjonen, som har hovedkontor i Kristiansand, ni ansatte i Colombo. Ifølge Sødal er alle de ansatte trygge, i tillegg til at ingen har hatt nær familie som er berørt. I tiden framover vil de ansatte bli fulgt opp.

– Jeg vil følge opp med samtaler. Borgerkrig er en del av deres historie, og selv om dette er terror, så kan det å vokse opp med krig vekke mange minner. De ansatte skal ha hjemmekontor i to dager, samt at de ikke skal reise på en uke, sier hun før hun presiserer at de vil se an situasjonen videre.

I hovedsak driver Strømmestiftelsen med jobbskapning, yrkestrening, rettighetsarbeid, og selvhjelpsgrupper (landsbybaserte organisasjoner) på Sri Lanka, ifølge deres egen nettside, skriver Fædrelandsvennen som først omtalte saken.

Minst 290 mennesker er så langt bekreftet drept etter terrorangrep mot en rekke kirker og hoteller på Sri Lanka søndag.

LES OGSÅ: Kristne ledere på Sri Lanka reagerte på terroren med fredsinitiativ