Nyheter

UD: Delegasjonen tok opp menneskerettigheter

Kronprinsen møtte Etiopias menneskerettighetskommisjon, mens statssekretær møtte opposisjonspartier.

– Menneskerettigheter var blant de temaene som ble drøftet under kronprinsparets besøk til Etiopia, opplyser pressetalsperson Astrid Sehl i Utenriksdepartementet i en epost til Vårt Land.

Sehl forteller at det blant annet ble ett eget møte med lederen av Etiopias menneskerettighetskommisjon sammen med ledere som har ansvar for kvinner og barn og beskyttelse av menneskerettighetene (MR).

LES MER: Ber Norge utfordre Etiopia

Klagesaker

Av temaer som ble tatt opp, opplyser UD, var kommisjonens arbeid med å monitorere og granske menneskerettighetssituasjoner og behandle klagesaker, beskyttelse mot menneskerettighetsovergrep, opplæring og bevisstgjøring.

– De snakket spesielt om situasjonen for sårbare grupper og kvinner/barn, samt MR-situasjonen i det etiopiske rettsapparatet.

Kritikere hevder at Etiopias menneskerettighetskommisjon er kontrollert av regimet.

LES MER Kronprinsparet besøker overvåkingsstat

Fengsla

Den norske delegasjonen møtte også FNs høykommissær for menneskerettigheter (OCHCR).

– Av temaene var blant annet situasjonen for fengslede og personer i forvaring, beskyttelsesbehov og særlig behov for forbedringer i lovverket knyttet til MR-beskyttelse, sier Sehl.

Uroligheter

I løpet av de tre dagene besøket varte møtte statssekretær Tone Skogen (H) representanter opposisjonspartier, medlemmer fra menneskerettighetsorganisasjoner og en etiopisk menneskerettighetsadvokat.

– De diskuterte et bredt spekter av demokrati- og MR-utfordringer i Etiopia, deriblant den pågående dialogen mellom etiopiske myndigheter og den politiske opposisjonen, de siste års interne uroligheter i deler av landet, arrestasjoner og pågående rettssaker og utfordringer for sivilsamfunn, opplyser Sehl.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter