Nyheter

Tyvand støtter Ropstads prosjekt

Anders Tyvand var på «rød» side under retningsvalget i fjor høst. Nå støtter han «blå» sides regjeringsprosjekt.

– Jeg vil fortelle partiet, og andre, at selv om jeg sto på motsatt side i spørsmålet om retningsvalget har jeg respekt for det vedtaket som landsmøtet fattet, og vil være konstruktiv overfor Kjell Ingolf, sier Anders Tyvand.

Det sier han om leserinnlegget han har på trykk i lørdagens Vårt Land, hvor han uttrykker støtte til Ropstad og regjeringsprosjektet.

Egentlig «rød»

Den tidligere stortingsrepresentanten ble på KrFs landsmøte forrige helg valgt som medlem av KrFs sentralstyre. Han er også en av de som har meldt seg inn Drivkraft, et nettverk som ble dannet av «rød» side etter nederlaget i retningsvalget i fjor høst.

I innlegget skriver Tyvand at han i dag fortsatt ville stemt det samme som han gjorde den gang, men han går nå langt på vei i å omfavne det nye prosjektet:

«Som nyvalgt medlem av partiets sentralstyre, ønsker jeg å være en konstruktiv samarbeidspartner i det prosjektet KrF nå er en del av.»

Samtidig som han vil stille krav:

«Det holder ikke med gode gjennomslag i enkeltsaker. Vi må kunne stå inne for helheten i regjeringens politikk.»

LES OGSÅ: Listhaug gir Frp revansj - og gjør KrF nervøse

Endres ikke av Sylvi

Tyvann forteller at han før landsmøtet mente at partiet kunne gjøre «spennende ting» begge veier. Nå vil han at partiet skal ha respekt for at landsmøtet har fattet et samarbeidsvedtak.

– Jeg ønsker å bidra med det jeg kan for å spille Kjell Ingolf god og å gjøre spissene, våre tre statsråder, gode, sier Tyvand.

At Sylvi Listhaug, som var et av de flittigst brukte argumentene «rød» side brukte mot å gå inn i Solberg-regjeringen, påvirker ikke det han skriver i dagens avis, forteller han.

– Jeg har vært oppgitt over Listhaugs retorikk og ordbruk tidligere. Men jeg håper hun har lært. Det er statsministeren som bestemmer hvem som skal være statsråder i hennes regjering. Jeg håper hun tar det Solberg tar det ansvaret, og er tydelig på hvor grensene går i det politiske ordskiftet, sier Tyvand.

LES OGSÅ: Bekkevold: Tal sømeleg, Sylvi

Appell til partifeller

Sentralstyremedlemmet er mest opptatt av hva KrF selv kan gjøre.

– Jeg har en appell til både stortingsrepresentantene våre og de vi har i regjering: Vi må først selv bidra til et positivt ordskifte, og så skal vi uttrykke en klar forventning til andre om det samme, sier Tyvand.

Les mer om mer disse temaene:

Hans Christian Paulsen

Hans Christian Paulsen

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter