– Vi har gitt beskjed til greske myndigheter og FNs høykommissær for flyktninger at vi ønsker å ta imot mellom 350 og 500 barn under 14 år, sa Maas onsdag.

De enslige mindreårige blir plassert i karantene i 14 dager i Niedersachsen før de blir sendt videre til forskjellige områder i landet. De vil også bli testet for koronaviruset tre dager før reisen til Tyskland, som kan starte neste uke, ifølge en talsmann for innenriksdepartementet.

Til sammen ti EU-land er enige om å delta i et program som ble kunngjort i begynnelsen av mars, for å hente opp til 1.600 sårbare mindreårige fra de greske leirene.

Luxembourg har varslet at de tar imot tolv barn, mens andre land som skal delta, er Belgia, Bulgaria, Finland, Frankrike, Irland, Kroatia, Litauen og Portugal.

Innsatsen er imidlertid blitt forsinket, blant annet på grunn av stengte grenser som følge av koronaviruset.

Titusener av mennesker lever under vanskelige forhold i de greske leirene, og situasjonen er blitt verre på grunn av koronatrusselen. Tysklands utviklingsminister Gerd Müller kaller leirene en skam og oppfordrer Brussel til å gå til aksjon for å hindre en katastrofe.

 

LES MER: 

Folk vil hjelpe Moria-barna mens politikere nøler

• Psykolog: Flyktningbarnas hjerner ødelegges i Moria-leiren

Vårt Land besøkte Moria-leiren: En gresk tragedie