Nyheter

Tysk sikkerhetstjeneste varsler om høyreradikal mobilisering

Flyktningkrisen har ført til at høyreekstremister mobiliserer i Tyskland, advarer den tyske sikkerhetstjenesten BfV.

– Det vi ser i forbindelse med flyktningkrisen er at høyreekstreme mobiliserer i gatene, men også at venstreradikale mobiliserer mot dem, sier Hans-Georg Maassen, sjef for Bundesamts für Verfassungsschutz (BfV), til tysk radio søndag.

De ekstreme gruppene viser større vilje til å bruke vold, opplyser han. Det gjelder både høyreradikale, antifascister på venstresiden og islamister.

LES OGSÅ: Møtte flyktningar kledd som Ku-Klux-Klan

Lørdag kveld måtte politi og soldater beskytte to busser med 100 innvandrere og flyktninger som ble fraktet til et mottak i byen Niederau i den østtyske delstaten Sachsen. Demonstranter var samlet ved mottaket, et tidligere supermarked.

Demonstrasjoner mot flyktninger og innvandrere samlet over 1.000 mennesker i flere byer i den nordøstlige delstaten Mecklenburg-Vorpommern fredag. I kystbyen Stralsund ble tre mennesker såret i sammenstøt med motdemonstranter. Også i Leipzig var det gateslag mellom demonstranter fra høyre- og venstresiden. Hittil i år har det vært 22 forsøk på å sette fyr på mottak, inkludert mottak som ennå ikke var tatt i bruk, ifølge Maassen.

LES OGSÅ: Merkel oppfordrer europeere til å gå i kirken – slik vil hun hindre muslimfrykt

©NTB

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter