Nyheter

Twitter terrorstengte 125.000 kontoer

Kontoene skal ha hatt terrorrelatert innhold, opplyser nettselskapet Twitter.

Over 125. 000 kontorer er blitt stengt bare siden sommeren, forteller det amerikanske nettselskapet. Mange av kontoene skal ha blitt knyttet til ekstremistgruppen IS.

– Som de fleste mennesker rundt om i verden, er vi skremt av grusomhetene begått av ekstreme grupper. Vi fordømmer bruk av Twitter for å fremme terrorisme. Vårt regelverk sier klart at denne typen voldelige trusler ikke er tillat på vår tjeneste, skriver selskapet i en pressemelding.

Myndigheter i flere land har presset på for at selskapet må gjør mer for å stans at tjenesten deres brukes til å spre terrorbudskap.

Krigsstrategi. For sosiale medier som twitter, instagram, facebook er blitt en viktig del av frontlinjen til Den islamske stat (IS). Gjennom nettjenester kan de nå millioner av mennesker samtidig og fronte sitt budskap slik de slev vil.

IS bruker media for alt det er verdt, fordi kamparenaen er en annen enn hva den var for Taliban og al-Qaida. IS' mål er å nå hele verden. De kan allerede nå flere milliarder bare med et tastetrykk, sa Abdel Bari Atwan, forfatteren av boken Den Islamske stat: Det digitale kalifatet, til Vårt Land i 2015.

LES HELE SAKEN: Det digitale kalifatet her

Utfordrende. Nettjenesten Twitter sier de har flere store prosjekter som pågår for hele tiden å stanse stadig nye aktører som brukes tjenesten deres til å spre ekstremisme.

Selskapet sier de også samarbeider med organisasjoner eller politiet når det passer, for å få bukt med problemet. Lett er det likevel ikke understreker de.

– Det finnes ingen magisk algoritme for å identifisere terrorist innhold på internett, men vi vil fortsette vårt arbeid med å lete etter slike kontoer og slå hardt ned på alle tilfeller vi finner, skriver selskapet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter