Nyheter

Tusenvis stiller opp på dugnad 17. mai

Innsatsen som tusenvis av mennesker legger ned i form av gratis arbeid i helgen er nøkkelen til at nasjonaldagen kan feires hvert år.

Det viser en undersøkelse fra Institutt for kirke-, religions- og livssynsforskning (KIFO).

– Den norske dugnadsånden er selve grunnen til at den landsdekkende feiringen av 17. mai består, sier KIFO-forsker Pål Ketil Botvar til VG.

En undersøkelse fra instituttet viser at 79,3 prosent av befolkningen deltok i offentlige arrangementer på 17. mai i fjor. Det innebar blant annet flaggheising, bekransning av minnesmerker, eller å være deltaker eller tilskuer under folketog, barnetog og andre private og offentlige arrangementer.

LES OGSÅ: Splittet i to 17. mai-tog

Når mer enn 3.000 lokale arrangementer med taler, musikk, sang og lek skal avvikles på årets 17. mai, skjer det med hjelp fra tusenvis av frivillige fra skoler, historielag og foreninger som jobber gratis.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Det ligger et sosialt press bak det å delta. De som ikke stiller opp, blir lagt merke til, og det er mange som begjærlig griper tak i oppgavene. Våre tall viser at også innvandrergrupper, som ikke kjenner denne kulturen så godt fra før, stiller opp i samme grad, sier Botvar.

LES OGSÅ: Katolsk skule først i barnetoget

©NTB

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter