Nyheter

Tusen meldte seg ut av Mormonerkirken i homoprotest

Reagerer på at barn som lever med homofile foreldre ikke kan bli døpt eller presteviet.

Bilde 1 av 3

Forrige helg var det kø utenfor Mormonerkirkens hovedkontor Salt Lake City i Utah, USA. Demonstrantene var medlemmer som hadde med seg utmeldingsbrev til kirken. Ifølge Reuters meldte 1.500 medlemmer seg ut av kirkesamfunnet.

Årsaken er at kirkesamfunnet Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, også kalt Mormonerkirken, denne måneden klargjorde synet på samlevende homofile og deres barn.

LES MER: Ville Jesus velsignet kirkelig vigsel av likekjønnede par?

Forsakelse av troen

Likekjønnet ekteskap og partnerskap sees nå på som en forsakelse av troen, og medlemmer som lever i likekjønnet ekteskap kan dermed ekskommuniseres – nektes kirkelige handlinger, melder Reuters.

I tillegg kan ikke barn som lever sammen med likekjønnede bli døpt eller presteviet før de er 18 år, og da må de ta avstand fra homofilt samliv. I Mormonerkirken kan barn ned i 12-års-alderen bli viet som aronittiske prester.

LES MER: Dette mener verdens kirker om likekjønnet ekteskap

– Ikke Jesus-sentrert

– Folk har landet på at Mormonerkirken ikke er Jesus-sentrert. Dette er politikk fra de på toppen, styrt av deres syn og fordommer. Og de tenker ikke gjennom hva dette gjør med familier på lang sikt, sier Brooke Swallow, en av organisatorene bak protesten til Reuters.

– Det er et vanskelig valg å forlate kirken. Folk har brukt lang tid på å komme til denne overbevisningen, fortsetter hun.

– Vi er skuffet over at barn som har likekjønnede foreldre må «fornekte» foreldrenes ekteskap. Dette er et smertefullt krav for alle barn, sier Troy Williams, direktør for Equality Utah, en LGBT-gruppe.

LES MER: Nekter å la andre kirkers homofili-syn bestemme

– Jesus var også streng

– Alle barn må behandles med den ytterste respekt. De er velkomne til å delta på gudstjenester eller andre kirkelige aktiviteter. De kan også bli velsignet, søke helbredelse eller råd, skriver Mormonerkirkens president, Thomas S. Monson, i et brev.

På anklagene om at kirkesamfunnets ståsted ikke samsvarer med Jesu lære, svarer talsmann Michael Otterson følgende, ifølge The Salt Lake Tribune:

– Vår frelsers kjærlighet har selvfølgelig ikke blitt tatt fra noen, og hans ord på korset er et eksempel på det. Men han uttrykte også kjærligheten gjennom streng lære, og sto tydelig opp mot synd – noen ganger gjennom hard lærdom for de som avviste ham. Det er på denne linjen kirkelederne står på i dag – vi er tydelige på hva som er rett og galt, samtidig som vi forlenger kjærligheten hans til alle mennesker, sier Ottersen

Ifølge Thinkprogress.org har Mormonerkirken avdramatisert utmeldingskampanjen og sagt at bare 4 prosent av de som meldte seg ut var praktiserende mormonere.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter