Kirke

Trekker nye til kirken med julekonserter

Tusener er ventet til julekonserter i flere av landets største pinsemenigheter denne helgen. For menighetene er dette en anledning til å invitere nye inn i kirken, forteller pastorer.

– Mange har fått sitt første møte med kirka gjennom Hillsongs julespesial og blitt del av det større fellesskapet, forteller pastor Andreas Hasseløy i Hillsong Oslo.

Mellom 1500 og 2000 personer er ventet til Hillsongs «julespesial» til helgen. Tre av forestillingene er allerede utsolgt og en ekstraforestilling er satt opp på grunn av pågangen.

– Vi gjør ikke annet enn å lansere arrangementet i kirken og oppfordre folk til å invitere med venner. Folk i kirka vet at det er en produksjon av høy kvalitet med tydelig formidling av julens budskap. Mange er stolte å kunne invitere med venner og familie, forteller Hasseløy.

For Hillsong er det viktig å formidle «julens substans», i tillegg til julestemning, forteller Hasseløy.

– Gjennom sang, musikk, skuespill, dans og en kort appell ønsker vi å vise Guds kjærlighet som blir tydelig og konkret gjennom Jesus. Vi vil formidle at det er en vei til krybben og videre til korset der det finnes frelse og tilgivelse for alle mennesker, sier Hasseløy.

Forum kulturarena åpnet i høst. Nå håper Salt Bergenskirken å fylle salen med 2000 personer fordelt på to julekonserter.
Nytt av året for Salt Bergenskirken er at julekonserten arrangeres i Forum kulturarena som åpnet i høst. Foto: Privat/Salt Bergenskirken

'Enklere å invitere'

Også i Salt Bergenskirken er julekonsertene en mulighet til å invitere med folk som ikke vanligvis går i menigheten, forteller pastor Daniel Matthiesen.

– En kollega er kanskje ikke interessert i å bli med på en vanlig gudstjeneste. Å komme på en julekonsert kan være enklere, både for den som inviterer og den som blir invitert, sier Matthiesen.

Salt Bergenskirken har lenge arrangert julekonserter. Nytt av året er at konserten arrangeres i Forum kulturarena som Salt åpnet i høst.

– Målet er å fylle huset to ganger. Da er det plass til 2000 personer. Det ville i så fall vært ny rekord for oss, sier Matthiesen.

– Snakker dere om julebudskapet på en annen måte på et arrangement som dette?

– Det ligger i hele Salt sin grunntanke at gudstjenestene våre skal være til ære for Gud, oppbyggelig for troende og forståelig og interessant for våre venner. Derfor er det ikke et tankesprang fra de vanlige gudstjenestene våre, sier Matthiesen.

Under konserten skal sangere og musikere fra Salt opptre sammen med gospelkoret Redeemed.

– I år blir det mer allsang der vi synger kjente julesanger enn tidligere. Sånn sett går vi mer i retning av det klassiske enn det moderne. Folk liker å oppleve gode soloinnslag, men også å delta, sier Matthiesen.

Joel Berge under Salt Bergenkirkens julekonsert.
Joel Berge under Salt Bergenkirkens julekonsert. Foto: Privat/Salt Bergenskirken

Venter 2000

– Vi har sett at flere kommer til kirken for første gang under julekonsertene, og at folk har fortsatt å komme etterpå, sier pastor Andreas Hegertun i Filadelfiakirken Oslo.

2000 mennesker er ventet til helgens julekonserter i Filadelfiakirken, forteller Hegertun. Han håper mange fra kirkens egen forsamling kommer, men også folk som er nysgjerrige på kirken eller ønsker en fin inngang til juletiden.

– Julen er en god anledning til å løfte frem noe av det fineste med den kristne tradisjonen med sanger og levende formidling av julens fortellinger. Det er også en god anledning til å invitere med mennesker som ikke er så ofte i kirken til vanlig, sier Hegertun.

– Hva vil dere at folk skal sitte igjen med etterpå?

– Med en opplevelse av det som er fint med julen, men også en tone av hensyn til de som ikke synes julen er så enkel. Vi har sagt noen ganger at julen er som en forsterker. Det som er fint ellers i året blir enda finere i julen, men det som er vanskelig kan bli enda vanskeligere, sier Hegertun.

Mellom 150 og 200 frivillige fra menigheten bidrar under Hillsongs årlige julekonsert denne helgen. FOTO:
Mellom 150 og 200 frivillige fra menigheten bidrar under Hillsongs årlige julekonsert denne helgen. Foto: Privat/Hillsong/Norway

LES OGSÅ:

Les mer om mer disse temaene:

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen er nyhetsleder på religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke