Nyheter

– Treffer alle strengene

Geir Arne Bore er den nye kommunikasjonssjefen i Røde Kors.

Gratulerer med ny jobb. Hva brakte deg dit?

– Røde Kors er helt avgjørende som samfunnslim i Norge, og er en av de viktigste frivillige organisasjonene. Jeg har ikke tidligere vært på utkikk etter kommunikasjonsjobber, men denne jobben virket veldig spennende. I tillegg er jeg en gammel hjelpekorpsmann. Så jobbutlysningen traff alle disse strengene.

Hva er dine ambisjoner?

– Skape engasjement på områdene som Røde kors jobber, både nasjonalt og internasjonalt. Innholdet på nettsidene har et like stort publikum som mellomstore dagsaviser i Norge. Det blir viktig å digitalisere innholdet i større grad og utnytte de virkemidlene som finnes.

LES OGSÅ: Barna arver mor og fars engasjement

På hvilken måte kommer du som person til å prege Røde kors som kommunikasjonssjef?

– Jeg må bli bedre kjent med organisasjonen, og de med meg. Men jeg har god redaksjonell erfaring og digital kompetanse. Jeg tror det vil komme godt med.

Hva synes du om norske politikeres innsats for verdens trengende?

– Norge har et solid engasjement sammenlignet med mange andre land. Samtidig heter det: «Av den som har fått mye, skal det ventes mye». Så det er fortsatt mye å gå på.

LES OGSÅ: Flere frivillige må inn

Hva overrasket deg mest den siste uken?

– Vanskelig å komme utenom Hellas og den nød og fortvilelsen som foregår der. Det er spesielt å tenke på at verdens eldste demokrati ikke klarer å ivareta de grunnleggende verdiene som det å ta ansvar og gjøre opp for seg. Det viser hvor sårbar samfunnsformen vår er. Det er ikke nok med makt, man må også ha tillit.

Hva er hellig for deg?

– Jeg er født og oppdratt i Den norske kirke, og mitt hellighetsbegrep er preget av det. Da tenker jeg på for eksempel skaperverket og menneskeverdet.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Hva ber du om tilgivelse for?

– Når jeg ikke helt klarer å leve opp til de nevnte verdiene.

Hva er vår tids tabu?

– Jeg hører ofte folk si at «dette er vår tid siste tabu», men jeg synes vi har et samfunn med et godt debattklima, der de fleste spørsmål i stor grad kan debatteres.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter