Nyheter

Trampolinelatter

Audun Lysbakken ville gjerne delt en is med Hellas' statsminister.

– Hva gir deg sommerfølelse?

– Å høre latteren til barna mine som hopper på trampolinen på hytten hvor vi pleier å ha sommer-ferie. Når de koser seg får jeg sommerfred.

– Hvilke saker skaper størst skillelinjer i norsk politikk om dagen?

– Sakene som hver på sitt vis bidrar til å gjøre Norge til et litt kaldere samfunn, hvor penger og konkurranse blir stadig viktigere verdier. Så forskjellige saker som privatiseringen av fellesskapets eiendom, store skatteletter til de rikeste, tvangs-åpningen av butikker på søndagene og ubarmhjertigheten tiggere og flyktninger møtes med, bidrar alle til dette.

– Hva er ditt verste ferieminne?

– Det er nok sommeren 1995. Jeg var 17 år, skulle ha ferie og sommerjobb, men endte i stedet opp på Molde sykehus med sprukket blindtarm. Etter­ innleggelsen gikk jeg krumbøyd rundt som en gammel mann resten av sommeren og gikk glipp av alt jeg hadde gledet meg til.

– Hvem ville du helst delt en is med?

– Alexis Tsipras, den greske statsministeren. Jeg føler han kunne trenge både en liten ispause og en oppmuntring.

– Hva er rettferdighet for deg?

– For meg handler det om å skape et samfunn hvor det ikke er slik at noen er uanstendig rike, mens andre vokser opp i fattigdom. Det er et samfunn hvor vi løser de viktigste oppgavene i fellesskap, slik at alle får de samme mulighetene.

– Hvilken bok leser du i sommer, og hva gir den deg?

– Jeg leser Svik 1938 av Kjell Westö. En drivende­ god roman, med en fargerik presentasjon av Finland­ like før vinterkrigen bryter løs.

– Hvordan er din sommertrim?

Siden jeg ferierer med Siv, min kone, blir det bra med trim. Hun er den ivrigste av oss når det gjelder­ trening, og med lange fridager har jeg ingen sjanse til å sluntre unna.

– Hvilket spørsmål bør Vårt Land stille oftere, og til hvem?

– Jeg har et veldig godt forhold til Knut Arild Hareide, og stor sans for ham. Jeg synes likevel han fortjener enda oftere å få spørsmålet som så mange av oss lurer på: Hvordan kan KrF støtte en regjering som nærmest dag for dag gjør Norge til et kaldere samfunn?

Audun Lysbakken, partileder og parlamentarisk leder 
i Sosialistisk Venstreparti.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter