Nyheter

Tor Singsaas slutter som biskop

Nidaros-biskopen har i dag sendt sin avskjedssøknad.

Tor Singsaas har vært Den norske kirkes biskop i Trøndelag i åtte år. Han fyller 69 år 1. februar 2017, og mener tiden er inne for å slutte som biskop.

Avskjed i juni

Avgangsdatoen offisielt er 1. september 2017, men grunnet ferieavvikling og annet vil tidspunktet for avgangen i praksis bli begynnelsen av juli, skriver Nidaros bispedømme i en pressemelding. Det blir avskjedsgudstjeneste i Nidaros domkirke 11. juni, 2017.

Avskjedssøknaden sendte han onsdag morgen til Kirkerådet, med kopi til Kulturdepartementet.

LES OGSÅ: Den lokale favoritten til å bli ny biskop i Stavanger er den minst populære nasjonalt

40 år i Nidaros

I avskjedsbrevet til Kirkerådet skriver Singsaas blant annet:

«Jeg vil ved avskjeden ha gjort tjeneste i Nidaros bispedømme i underkant av 40 år. Mitt ønske har vært å være nær der folk lever og virker i Nidaros bispedømme. Her hører jeg til, med mitt liv og min tjeneste. Mitt valgspråk har vært; «Glad i mennesker, - glad i Jesus Kristus».

Trønderen Singsaas har hatt store deler av sin prestetjeneste knyttet til Nidarosdomen.

LES OGSÅ: Én av disse tre blir biskop i Stavanger

«Lettere gjort enn sagt»

I avskjedsbrevet peker han på at kristendom i Trøndelag er «lettere gjort enn sagt»:

«Her er stor kjærlighet til kirke og menighet som stikker dypt, og som vises på mangt vis, ofte indirekte - ikke nødvendigvis med ord, men med troverdige handlinger.»

Den avtroppende biskopen mener at «den største begivenhet av meget stor kirkehistorisk betydning i min tid som Nidaros biskop er utvilsomt opprettelsen av Presesembetet for Bispemøtet i 2011».

– Det har vært særdeles viktig og gledelig for meg at presesembetet ble lagt til Nidaros domkirke, erkebispegården og Nidaros bispedømme, skriver Tor Singsaas.

Torsdag møtes Nidaros bispedømmeråd til møte. De første skritt på veien til nyrekruttering av Nidaros-biskop blir tatt på dette møtet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter