Nyheter

Toppet 70-årsfesten med å gifte seg

140 gjester trodde de var kommet for å feire Oddvar Søviks 70-årsdag og delta på konsert.

Men midtveis i konserten listet 70-årsjubilanten seg ut av kirken for å kle seg om. Noen minutter senere gikk organisten bort til orgelet og begynte å spille Mendelsohns bryllupsmarsj.

LES MER: Giftet seg etter 54 års ekteskap

I brudestas oppover kirkegulvet

Liv Kaland Fjellstad (67) og Oddvar Søvik kom oppover gulvet i Kristiansand Frikirke, i brudestas, til gjestenes store overraskelse.

– Hvordan var reaksjonene?

– Det gikk et gisp gjennom forsamlingen da vi kom skridende inn, for bare de aller nærmeste visste om vielsen. Vi så at mange var tydelig overrumplet og måpte da de forsto hva som skulle skje. Det ble nesten en magisk stemning, svarer Oddvar Søvik.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Predikant og humorist

Han har et langt liv bak seg som pastor i Frikirken og sentral medarbeider i Indremisjonsselskapet og Normisjon. Predikanten og sjelesørgeren fra sørvest er også kjent som vitsebok-forfatter og humorist.

– Kanskje var det den siden ved deg som slo til i overraskelsesbryllupet?

– Ja, kanskje det. Både Liv og jeg synes det var morsomt å gjøre dette på denne måten.

– Er dere to gamle kjente?

– Nei, vi møttes første gang 18. november i fjor. Den dagen talte jeg på arrangementet «Damer i byen», og Liv var til stede.

LES MER: Har viet 7.000 par

Raskt giftermål

– Det har gått ganske fort?

– Ja, jeg vil ikke anbefale unge å gifte seg så raskt. Men jeg tror at vi har såpass livserfaring at dette er riktig, svarer den nybakte ektemannen.

I 42 år var han gift med Maria Søvik, som døde i 2009. I 25 år var hun plaget av MS, de siste 15 årene satt hun i rullestol.

Liv Kaland Fjellstad ble enke for seks år siden. Hennes mann Torfinn var eldstebror i pinsemenigheten Filadelfia i Kristiansand.

Men enken og enkemannen hadde ikke lagt merke til hverandre før de tilfeldigvis møttes på et kristent møte for et halvt års tid siden.

– Vi har funnet melodien veldig godt sammen. Vi er veldig lykkelige og glade nå. Og som Egil Svartdahl sa i sin bryllupstale: «For folk i deres alder er det ingen grunn til å vente med å gifte seg.»

Egil Svartdahl forrettet

– Egil er en god venn av både Liv og meg. Han var pastor i Filadelfia Kristiansand da jeg var pastor i Frikirken. Han holdt en både morsom og god tale til oss, forteller Oddvar Søvik.

Brudgommen hadde invitert 110 gjester til sin 70-årsdagsfest, og 93 av dem kom. Liv Kaland Fjellstad hadde invitert 47 av sine slektninger og venner til konsert, med etterfølgende kaffe.

– Så vi ble til sammen 140 som deltok i bryllupsfeiringen.

– Hvor mange visste at de skulle i bryllup?

– Vi måtte selvsagt fortelle det til våre barn: Mine fire gutter og Livs to gutter og to jenter. Fotografen og forloverne måtte også bli informert. Og så måtte jeg fortelle min søster i Amerika om hva som virkelig skulle skje, for å få henne til å ta turen over Atlanteren. Men ellers kom dette som en stor overraskelse på gjestene, svarer Oddvar Søvik.

Konkrete bryllupsplaner?

Senest en time før den store overraskelsen foregikk denne lille dialogen med en av gjestene:

«Har dere tenkt å gifte dere?»

«Ja, vi har snakket om det.»

«Har dere konkrete planer?»

«Ja, det har vi.»

«Når blir det bryllup?»

«Nei, det er hemmelig.»

En time senere var det gjort: Liv Kaland Fjellstad og Oddvar Søvik var blitt rette ektefolk.

– Hvordan har du tenkt å toppe det overraskende bryllupet når du feirer 80-årsdagen, Søvik?

– Nei, det vet jeg ikke. Men i bryllupet sa vi til hverandre: «Vi møtes til sølvbryllup om 25 år.» Vi får håpe det beste.

Les mer om mer disse temaene:

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter