Nyheter

Tomme presteboliger kan bli boliger for flyktninger

– Vi må være med å ta et ansvar, mener Opplysningsvesenets fond.

Flere presteboliger over hele landet står tomme og skal selges etter at boplikten for prester opphørte i høst. Nå kan de i stedet bli brukt til flyktningboliger

Boplikten for prester opphørte 1. september i år, og 70 av landets gamle, ærverdige prestegårder legges ut for salg. Nå kan imidlertid boligene få en helt annen funksjon enn å bli bolig for privatpersoner med god økonomi.

VIL DU HUSE EN FLYKTNING? Her kan du registrere deg

Vil ta ansvar

Opplysningsvesenets fond, som eier rundt halvparten av landets presteboliger, mener at de kan bli boliger for noen av de tusener av flyktninger som Norge skal ta imot i årene fremover.

– Det er jo en forferdelig humanitær katastrofe som nå er i vår del av verden. Og vi må jo være med å ta et ansvar for det, sier avdelingsdirektør i Opplysningsvesenets fond Bernt Aas til NRK.

LES MER: Vil selge 200 presteboliger

– Passer utmerket

Ideen ble lansert i en kronikk i Fredriksstad Blad av Arve Negaard og Per Christian Schauen fra Kirkens Bymisjon i Østfold. Opplysingsvesenets fond hadde stor sans for ideen.

– Kanskje 10 prosent av våre 430 presteboliger er tomme. Noen er under oppussing, men andre er tomme fordi prestene har flyttet ut. Da kan de utmerket godt fungere som boliger for flyktninger, sier en entusiastisk Aas.

HVA GJØR NORDMENN?: Les flere flyktningsaker her

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter