Nyheter

Det har vært uro i KrF den seneste tiden. Sentrale Bergens-politikere har meldt seg ut av partiet. Forrige uke meldte Elisabeth Leirgul seg ut av KrF. Hun slo følge med Marita Moltu, varaordfører i Bergen, til partiet De kristne. Søndag sa Pål Kårbø til Bergens Tidende (BT) at han melder overgang til Høyre. Det gjør også Knut Videnes, vararepresentant til bystyret i Bergen for KrF.

Begrunnelsen for utmeldingene virker å være todelt. På den ene siden er det frustrasjon med at det mye omtalte retningsvalget for KrF skal ta før neste valg tar tid. På den andre siden har flere blitt frustrerte over at KrFs familiepolitiske talsperson Geir Bekkevold nylig viet KrFs kommunikasjonssjef og hennes kvinnelige partner.

En tydelig oppgitt Per Sverre Kvinlaug, leder i Agder KrF, mener Bekkevold har gjort en feilvurdering:

– Han har sagt at han gjorde vielsen privat, men den vurderingen er feil. Vielsen gjør at det ser ut som vi har endret vår politikk, men programmet vårt er krystallklart på at ekteskapet er mellom mann og kvinne. Han må forstå at han er vår stortingsmann og valgt inn på vårt program, sier han.