Klima

Tilbakeviser påstander om «grønnvasking»

Selskaper svarer på påstandene de møtes med i fredagens Vårt Land.

Bedrifter tilbakeviser påstandene om at de driver «grønnvasking» slik NMBU-stipendiat Jill Tove Buseth hevdet i Vårt Land i går.

Buseth hevdet at for eksempel Statoils navneendring til Equinor kun handler om å få en klimafiendtlig forretningsmodell til å se mer bærekraftig ut.

– Equinors fornybarprosjekter kan allerede forsyne en million husstander med fornybar energi. De siste ukene har vi vunnet muligheten til å utvikle fornybarprosjekter med en samlet investeringsramme på om lag 130 milliarder kroner, og som kan forsyne fem millioner husstander med fornybar energi, skriver informasjonsdirektør Bård Glad Pedersen i Equinor i en e-post til Vårt Land.

LES ANKLAGEN: Mener norske bedrifter driver «grønnvasking»

Yara

Kunstgjødselprodusenten Yara går ikke med på at budskapet deres om å dyrke mer med mindre er en kampanje eller profilering.

– Dette handler om arbeidet våre forskere, agronomer og andre ansatte gjør hver dag for å bidra til å redusere vårt eget klimaavtrykk, og å gjøre landbruket mer bærekraftig, skriver pressekontakt Kristin Nordal i Yara i en e-post.

Norwegian

Norwegian ble kritisert for å plante trær for å bøte på klimaendringene. Informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen skriver at det viktigste miljøtiltaket er å investere i nye fly, ikke plante noen tusen trær:

– Norwegian har siden 2008 redusert utslippene med 30 prosent per passasjer. Vi vil også bidra til å få til et skifte fra fossilt til bærekraftig biodrivstoff, slik at vi kan redusere utslippene ytterligere 50 prosent.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Klima