Nyheter

Thorhild Widvey får god sluttattest fra trosledere

Den avtroppede kulturministeren får mye ros for sitt engasjement på tros- og livssynsfeltet.

Men Human-Etisk Forbund hadde «ønsket at vi hadde hatt mer dialog med departementet» og høyere tempo i avviklingen av statskirken.

– Oppriktig interessert statsråd

– Jeg synes vi har hatt en veldig god samarbeidspartner i statsråd Thorhild Widvey og hennes apparat i departementet. Hun har vært tydelig, oppriktig interessert i saksfeltet og med ønske om å stå for en aktiv og understøttende tros- og livssynspolitikk, sier Ingrid Rosendorf Joys. Hun er leder i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn.

Thorhild Widvey sluttet onsdag etter drøye to år som kulturminister med ansvar for blant annet tros- og livssynspolitikken i Norge.

LES OGSÅ: «Har et sterkt forhold til kirken»

– Har hatt et stort hjerte

Generalsekretær Knut Refsdal
 i Norges Kristne Råd gir Widvey god attest på vei ut av statsråd-kontoret:

– Hun har hatt et stort engasjement både innen det økumeniske feltet og i det enda bredere tros- og livssynsmiljøet. Jeg har hatt veldig god dialog med henne og er blitt overbevist om at hun har hatt et stort hjerte for dette feltet, sier Refsdal.

Direktør Jens-Petter Johnsen i Kirkerådet i Den norske kirke rapporterer om «et saklig og godt samarbeid med Widvey»:

– Hun har fulgt opp arbeidet som startet med kirkeforliket i 2008, og lojalt fulgt opp det som ble vedtatt i Stortinget i 2012, sier han.

– Har holdt for lavt tempo

Også Human-Etisk Forbunds generalsekretær, Kristin Mile, har gode erfaringer fra arenaer der hun har møtt kulturminister Thorhild Widvey:

– Men jeg har ikke sett så mye fart på arbeidet i departementet med et endelig skille mellom staten og kirken. Vi er ikke vært veldig imponert om hva som har skjedd. Og vi skulle ønske at vi hadde hatt mer dialog med departementet, sier Mile.

LES OGSÅ: Ber ny kirkeminister droppe søndagshandel

Les mer om mer disse temaene:

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter