Nyheter

Thoresen er død

Generalsekretær Liv Kjersti Skjeggestad Thoresen i organisasjonen Menneskeverd døde mandag

Thoresen ble sykemeldt i september i fjor fra jobben som generalsekretær. Mandag døde hun, melder Dagen. Thoresen ble 55 år.

Hun var Menneskeverds generalsekretær i 13 år, 2004-2017. Skjeggestad Thoresen var utdannet jordmor og hadde i tillegg en master i verdibasert ledelse. Hun jobbet som jordmor ved Sykehuset Telemark, på Haukeland sykehus og Akademiska sjukehuset i Uppsala og var i en periode prosjektleder for Mor-barn-vennlig initiativ for Nasjonalt kompetansesenter for amming. Hun har sittet i Skien bystyre for KrF og vært nestleder for Telemark KrF.

Tillit

– Med klokskap, ydmykhet og med en tydelig stemme har hun i disse tretten årene kjempet for at alle mennesker skal ha lik rett på livet, og talt de stemmeløses sak. Hun opparbeidet seg stor tillit blant mange samfunnsgrupper der hun representerte Menneskeverd, og hun er arkitekten bak den solide organisasjonen som Menneskeverd er i dag. Hun tilførte også organisasjonen en viktig faglig tyngde gjennom sin erfaring som jordmor og som prosjektleder ved Oslo Universitetssykehus, sier styreleder Svein Granerud.

Vikar

I Thoresens sykefravær ble Morten Dahle Stærk ansatt som vikarierende generalsekretær frem til august 2018. Stærk, som startet i jobben tirsdag, kommer fra stillingen som salgs- og markedsleder i Lunde Forlag AS. Han har tidligere jobbet med innsamling og markedsføring av studier ved NLA Høgskolen, og med kommunikasjonsstrategien for den fusjonerte NLA Høgskolen.

Ungdom

I 1999 ble Dahle Stærk ansatt som ettåring i Norsk Pro Vita, som senere ble en del av Menneskeverd. Han ledet siden Menneskeverd sin ungdomsorganisasjon, UMAN (Ungdommens Menneskeverdallianse i Norge), i en periode etter dette.

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter