Nyheter

Thon Eiendom er ordknappe

Thon Eiendom vil ikke si noe mer om vurderingene av Marita-lokalene annet enn at de har «god dialog» med leietakeren om alternative lokaler i Oslo sentrum.

Maritastiftelsen tilbød Thon Eiendom dobbel husleie, men Maritabutikken fikk ikke fornyet leieavtalen for lokalene på Grünerløkka i Oslo der butikken har vært i 25 år.

Eiendomssjef i Thon Eiendom, John Braastad, vil ikke gå inn på vurderingene bak at Thon Eiendom nå avslutter leieavtalen med Maritastiftelsen.

– Maritastiftelsen har leid lokaler i Markveien 67 i 25 år og leieavtalen utløper nå til våren. Vi har en god dialog med leietaker, også om alternative lokaler i Oslo sentrum i tillegg til nyåpnet butikk på Ensjø. Utover dette har vi ingen kommentarer til saken.

LES MER: – Dette er gentrifiseringens pris

Ville betale dobbelt

Thon Eiendom er eiendomsdivisjonen i Olav Thon Gruppen, som igjen eies av Olav Thon Stiftelsen. Thon Eiendom driver i tillegg til næringseiendom også med kjøpesentre og boliger. Olav Thon Gruppen eier rundt 500 eiendommer i Norge og utlandet, og er involvert i 99 kjøpesentre i Norge og Sverige som eier eller forvalter.

Avdelingsleder i Maritabutikken, Nils Rune Kind sa til Vårt Land tidligere denne uken at Thon Eiendom har utøvd en god, sosial profil i mange år ved å kreve betydelig lavere leie enn de kunne fått i markedet.

– Det hadde vært supert om de kunne fortsatt den praksisen. Hvorfor dette måtte skje nå, vet jeg ikke. Det må du nesten snakke med Thon om, sa Kind.

I fjor ga Thon Eiendom beskjed om at selskapet ønsket større økonomisk avkastning på lokalet. Maritastiftelsen tilbød å doble leien, men dette var ikke tilstrekkelig.

LES MER: – Denne butikken har betydd mye for veldig mange

– Svekker arbeidet

Leiv Holstad har uttalt til Vårt Land at dette får konsekvenser for stiftelsens sosiale arbeid.

– For oss er dette tragisk. Vi har hatt en rekke mennesker på arbeidstrening i denne butikken. 60–70 prosent av disse er kommet i ordinær jobb, skole eller annet planlagt tiltak etter denne treningen. En narkoman koster samfunnet ganske mange millioner per år, den muligheten forsvinner når vi nå må legge ned i Markveien.

I fjor startet Maritastiftelsen uavhengig av butikken i Markveien en ny butikk på Ensjø. Kind sier at de som allerede er i arbeidstrening i butikken i Markveien er sikret jobb i den nye butikken.

Ifølge Kind har butikken i Markveien hatt en omsetning på omlag 4,5 millioner kroner i året, og bidratt med et «betydelig» overskudd på én million kroner som har gått til Maritastiftelsens hjelpearbeid. Butikken har samarbeidet med blant annet kriminalomsorgen og Nav.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter