Nyheter

Terrortiltalt 24-åring erkjenner ikke straffskyld

Den 24 år gamle mannen fra Østfold som er tiltalt for å ha vært fremmedkriger i Syria, erkjente ikke straffskyld da rettssaken mot ham startet i Oslo tingrett mandag.

– Tiltalen er absurd og skremmende. Det er skuffende at jeg er tiltalt for dette, sa mannen da han begynte sin forklaring i tingretten.

Han hevder at han dro til Syria for å hjelpe det syriske folket og forteller at han følte han hadde en moralsk og religiøs plikt til å gjøre det.

Faren pågrepet

24-åringen ble pågrepet av PST i familiens hjem i Fredrikstad 5. desember. I forrige uke ble også faren hans pågrepet. Faren skal vitne i rettssaken mot sønnen.

LES OGSÅ: Frister med faddere for fremmedkrigere

24-åringen kom hjem fra Syria med en skuddskade i foten 7. februar 2014 etter å ha tilbrakt nesten et halvt år i landet. I august samme år reiste faren til Syria og kom hjem igjen senere samme høst, skriver VG.

Sønnen er tiltalt for å ha operert som fremmedkriger i Syria, først for IS før han gikk over til al-Qaida-filialen Jabath al-Nusra. PST mener også at 24-åringen holdt kontakt med en eller begge gruppene etter at han kom hjem til Norge, og at han fortalte at han kunne skaffe penger eller materiell til dem.

Statsadvokat Geir Evanger sier den terrorsiktede 45-åringen kommer til å vitne i rettssaken mot sin terrortiltalte sønn.

LES OGSÅ: – PST-aksjon hos filmskaper kobles til pågrepet 18-åring

Venn med Ubaydullah Husain

Også Ubaydullah Hussain er kalt inn som vitne i rettssaken mot den 24 år gamle norskpakistaneren fra Østfold. Hussain er beskrevet som en venn av tiltalte. Han vil møte, men han forstår ikke hva han har med saken å gjøre, sa hans advokat John Christian Elden til NRK forrige uke.

Ifølge VG er også en norskiraker i 20-årene fra Fredrikstad kalt inn som vitne.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter