Nyheter

Tar saken til byrådet

Ivar Johansen i Oslo SV mener byrådet må stille tydelige krav til at byrommet i hovedstaden skal være åpent for alle.

– Oslo skal være en inkluderende by hvor vi skal legge til rette for at byrommet er tilgjengelig for alle, uavhengig av sosial status, økonomisk betalingsevne eller helsemessige forhold, sier Johansen.

LES OGSÅ: Sitte, ikke sove her

Han har sendt flere skriftlige spørsmål til byrådet i Oslo der han tar til orde for at de må stille tydeligere krav til fremtidens byutvikling – både til offentlig og private byggeaktører i hovedstaden.

– Bystyret må formulere et tydeligere overordnet krav til at vi har et byrom som er tilgjengelig for alle, uavhengig av økonomi, sosial status eller helsemessige problemer.

– Hvordan kan dette gjøres?

– Byrådet kan fatte overordnet prinsippvedtak, som skal være bindende for kommunale virksomheter. Det kan være nødvendig å forsterke kommunedelsplan for torg og møteplasser. I privat sektor må man gjennom frivillig samarbeid og bindende pålegg i reguleringssaker kunne sikre en bedre overordnet politikk, sier Johansen.

LES KOMMENTAR: Nøden på Oslo S

Han frykter Oslo nå går i en retning av å tilpasse arkitekturen for de som lever «A4-livet».

– Den hippe caffe latte-kulturen for den betalingssterke er utmerket den, men byens torg, parker og møteplasser skal selvsagt være tilgjengelig for allmennheten og den som ikke nødvendigvis er helt A4.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter