Nyheter

Tar midlertidig over stillingen

Styret har besluttet at religions- og debattredaktør, Alf Gjøsund, konstituerer stillingen som publisher etter Åshild Mathisen.

Fredag formiddag ble det innkalt til dagens andre allmøte i Vårt Land der styreleder Per Magne Tveiten meddelte at styret konstituerer religions- og debattredaktør, Alf Gjøsund, som publisher i Vårt Land. Arbeidet med å rekruttere en ny publisher vil også sette i gang så raskt som mulig.

– For alle oss i Vårt Land er det først og fremst en vond og vanskelig dag, sier Gjøsund.

Han understreker at ledergruppen har hatt full tillit til Åshild Mathisen og at de jobbet godt sammen med henne.

– Det er uforståelig for oss at styret sa henne opp.

LES MER: Ferdig som redaktør

Ber om å avvente

Gjøsund forteller videre at han er blitt forsikret om at det ikke vil bli gjort dramatiske grep eller endringer i avisen, den perioden han er konstituert og at redaktørplakaten selvsagt vil bli respektert.

– Derfor har jeg, etter å ha konsultert de andre i ledergruppen som var tilgjengelig og fått deres anbefalinger, valgt å si ja til konstituering.

Etter at nyheten om Mathisen ble kjent fredag formiddag har flere lesere reagert med å si opp og true med å si opp avisen. Gjøsund oppfordrer leserne til å avvente situasjonen.

– Det er forståelig at mange av leserne er usikre på hva som skjer fremover. Åshild var klar på at Vårt Land var større enn henne selv, og sånn tror jeg alle i avisen her ser det. Vårt Land har fortsatt uhyre viktig oppgave i samfunnet vårt.

LES OGSÅ: Har ikke tillit til Tveiten

Stolt av Vårt Land

Han understreker at prosjektet Vårt Land på ingen måte er over, og at de ansatte i avisen kommer til å konsentrere seg om å fortsette med å lage en god avis.

– Åshild klarte det kunststykket å gi en kristen avis et gjennomslag i offentligheten som vakte oppsikt. Det er en strategi som alle vi i ledergruppen identifiserer oss med og står bak.

Styreleder Per Magne Tveiten er er glad for at Gjøsund har sagt seg villig til å være konstituert publisher.

– Han har vært sentral i utviklingen av Vårt Land den siste tiden og han kan videreføre arbeidet Åshild Mathisen har startet. For meg er det viktig å understreke at dette aldri har handlet om Vårt Lands redaksjonelle profil. Jeg er stolt av Vårt Land og jeg er trygg på at avisens nisjeposisjon har en viktig rolle å spille i dagens samfunn, forteller Tveiten.

Les mer om mer disse temaene:

Elise Kruse

Elise Kruse

Elise Kruse er religions- og featureredaktør i Vårt Land. Hun har jobbet i avisen siden 2017, som journalist, kommentator og som nyhetsleder.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter