Nyheter

Tar brodden av lynsjestemning

Erna Solbergs korona-budskap til landsmøtet er blitt hennes varemerke. Hun er tydelig og nyansert, og tar brodden av en lynsjestemning mot de som ikke følger rådene.

Høyres landsmøte på Gardermoen var sterkt preget av at vi fortsatt lever under strenge koronarestreksjoner. I landsmøtesalen var det to meter mellom hver delegat, og de fleste fylkeslag deltok via nett rundt om i landet.

Selvsagt handlet også Erna Solbergs tale om at vi fortsatt må leve med strenge tiltak en stund til. Talen var av kjent Solberg-merke: Hun innrømmer at regjeringen ikke har alle svarene i dag. Men at vi likevel må følge rådene.

Personlig ansvar

Solberg sa blant annet at «det viktigste du og jeg gjør er å ta ansvar for egne handlinger».

Men hun nyanserte også: «Vi kan stusse over at noen på bussen ikke bruker munnbind. Vi kan hisse oss opp over noen ungdommer som har fest. Vi kan lure på hvorfor noen reiser over grensen for å handle i en tid som denne»

LES OGSÅ: Erna Solberg kraftig ut mot å fjerne kontantstøtten kaller det «smålig»

Deretter minnet Solberg på at de som ikke følger rådene er få: «Vi må også huske på at de få som glemmer seg, ofte får stor oppmerksomhet. Både i mediene, og av oss selv i hverdagen (...) Ser vi utover våre medmennesker i stort, så ser vi mennesker som tar ansvar».

Bidrar til å tone ned

Det er verdt å merke seg denne balansen og nyanseringen i Solbergs og regjeringens buskap. Mye tyder på at både Solberg og helseminister Bent Høie har bidratt til å ta brodden av et ulmende ønske i befolkningen om å lynsje de som ikke følger rådene. Trolig har det også bidratt til et behersket ordskifte om korona i Norge.

Og det er nettopp koronabudskapet fra statsministeren tross alt noe av det viktigste som kom fra Høyres landsmøte. Hva som vedtas av av næringspolitikk, skolepolitikk eller familiepolitikk vil uansett preges av hvordan vi håndterer koronaen. Men ikke minst hvordan vi som folk makter å komme ut av denne pandemi-tiden. Som et splittet folk. Eller som et samlet folk.

Derfor er det all grunn til å rose statsministeren for hennes åpne og nyanserte holdning. Trolig er dette også grunnen til at både hun og regjeringen har fått stor legitimitet for sin korona-håndtering.

LES OGSÅ:

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Berit Aalborg

Berit Aalborg

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter