Nyheter

Taler til kristenkonservative

KrF-topp Kjell Ingolf Ropstad og Frp-leder Siv Jensen er begge trekkplastre på kristenkonservativ storsamling.

I følge avisen Norge IDAG skal de begge i ilden under stormøtet i Folkets Hus i mars neste år. Oslo Symposium arrangeres i valgår for å være kristenkonservatives røst tidlig i et valgår.

– Hvorfor deltar du, Ropstad?

– Jeg fikk en invitasjon for en måned siden og synes det er kjekt å få delta der, svarer han.

– Det blir en spennende konferanse. Jeg skal tydelig løfte frem KrFs gode politikk, som flere bør få vite om, tilføyer Ropstad.

LES OGSÅ: Ap-Støre åpner døren for skuffede KrF-velgere

Avkristning

Konferansen samler høyrefløyen av norsk kristenbevegelse. Et uttalt mål med konferansen har i følge primus motor Bjarte Ystebø vært å holde Ap og rødgrønne unna regjeringsmakten. Grunnen er at de bidrar til å avkristne Norge.

Frp-nestleder Sylvi Listhaug er husvarm på Oslo Symposium og var trekkplaster for to år siden. Da talte også KrF-leder Knut Arild Hareide til møtedeltakerne.

Midtveis i talen sin gikk Hareide til tøffe angrep på både Frp og Listhaug. Hun hadde høstet applaus på KrFs bekostning halvannen time i forveien.

Islamisme-troll

Erna Solberg har i sin tid talt på symposiet. For Siv Jensen er deltakelsen et slags comeback. For syv år siden advarte hun mot islamisme, like totalitær og truende som fortidens kommunisme.

– Nå heter «ismen» islamisme. Vi må ta den samme kampen om igjen, men trollet har et annet hode. Og vi må vinne den kampen om igjen, sa Siv Jensen i 2011.

LES OGSÅ: Slik forsyner Sp seg fra Frps disk

Abort-profil

Arrangørene anslår rundt 40 talere under neste års arrangement. Israel og abort er to av konferansens tema.

– Abortsaken har fått ligge i ro for lenge. Det er tid for å bryte tausheten om dette temaet, heter det i arrangørenes egen omtale.

Oslo Symposium arrangeres for femte gang. Konferansen skal også spille en rolle i «kampen for ekteskapet»:

– Feiringen av det homofile «ekteskapet» har blitt et ideal, ja, nærmeste en borgerplikt, som gjør at til og med kristne politikere som er valgt for å kjempe for det motsatte fører an i dansen, uttaler arrangørene.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter