Kirke

Taggerofferet sto bak taggingen selv

En mann i 30-årene som sa at han var blitt slått ned av taggere ved Langevåg kirke på Sunnmøre, sto selv bak taggingen sammen med to andre, mener politiet.

De første meldingene i saken kom tidlig søndag morgen da politiet varslet offentligheten om at en mann i 30-årene var blitt sendt til sykehus med skader. Til politiet fortalte han at han hadde snakket til noen personer som tagget på kirken, og at taggerne deretter slo og sparket ham.

Sent samme kveld opplyste politiet til  VG at mannen hadde diktet opp hele historien.

– Vi har fått klarhet gjennom avhør at vi kan utelukke andre personer. Det er han selv som skadd seg sammen med et par andre karer som står bak taggingen, uttaler operasjonsleder Tore Andre Gram Franck i Sunnmøre politidistrikt.

Etter at det ble kjent at mannen hadde forbrutt seg på det åttende bud om at man ikke skal lyve, uttalte kirkeverge Per Kåre Volle til  Sunnmørsposten at det er godt å ha fått saken oppklart. Taggingen skal males over, opplyste Volle søndag kveld. I løpet av mandag skal kirken vurdere om saken skal politianmeldes.

Taggerhistorien er den tredje saken på rad den siste uken der noen først har fremstått som offer, for senere å ha blitt avslørt som gjerningsmenn selv. Den første episoden fant sted på Blindern i Oslo der en vekter sa han var blitt skutt på. Den andre historien var en blåkopi av Blindern-saken i København der en togansatt diktet opp at han var blitt overfalt.

©NTB

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke