Nyheter

Svigermors beste julegave

Rett før jul fikk Jorunn Andestad Langmoen endelig den palestinske svigersønnen til Norge.

Bilde 1 av 3

– Du skal tro gleden var stor, tårene rant, forteller Jorunn Andestad Langmoen om det som ble den største julegaven av de alle, datteren fikk svaret hun hadde ventet på i 15 måneder.

Raed Langmoen Almasou fikk nemlig lov å reise til Norge for å bo sammen med Liv Hanne Langmoen Almasou. Ekteparet som ble gift sommeren 2014 kunne endelig bo under samme tak.

LES MER: Nordmenn mer positive til å få innvandrer i familien

Kjenner flere med innvandrer i nær familie

Jorunn Andestad Langmoen er glad nordmenn flest har fått et positivt syn på det å få en innvandrer som svigersønn eller svigerdatter.

– Nordmenn reiser mye mer enn før, og blir på denne måten mer åpne for en innvandrer i den nærmeste familien.

Etter at palestineren Raed Almasou kom inn i familien og tok i bruk familienavnet, så Andestad Langmoen seg rundt og oppdaget til sin overraskelse at ganske mange av dem hun kjente, hadde en innvandrer i den nærmeste familien.

LES OGSÅ: «Store ulikheter kan være en styrke i samliv, men vi bør ikke late som om det er risikofritt», skriver Helge Simonnes

– Ble glad

– Hva tenkte du da datteren din fortalte at svigersønnen ville bli en palestiner fra Vestbredden?

– Jeg ble glad, for jeg kjente ham frå før, forteller Jorunn Andestad Langmoen, som er assisterende generalsekretær i Den Norske Israelsmisjon.

Hun har jobbet hardt for å få svigersønnen til Norge. I fjor vår skrev hun et åpent brev til statsminister Erna Solberg for å rette søkelyset på den lange ventetiden i familiegjenforeningssaker.

For å få mannen til Norge måtte Liv Hanne Langmoen Almasou avbryte teologistudiene og jobbe som ungdomsprest. For et av kravet Utlendingsdirektoratet stiller for at paret skal kunne bo sammen i Norge, er at hun må ha hatt en minsteinntekt på 260.000.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Jul med svigersønnen

Julen sammen med svigersønnen ble en god opplevelse for Jorunn Andestad Langmoen. De har hatt flere samtaler om hva som venter i Norge.

– Det er arabere som er skurkene både på filmlerretet og i media om dagen. Han vil nok oppleve å bli møtt med hat og forakt fra noen. Det finnes mange fordommer, for eksempel det at Raed er kristen palestiner, mens mange nordmenn tror at alle arabere/palestinere er muslimer. Ingen som blir kjent med Raed kan la være å bli glad i han.

LES OGSÅ: Få gifter seg utenfor båsen

Fra svigermor får svigersønnen denne attesten:

– Han er et varmt menneske med et stort hjerte.

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter