Nyheter

SV tar Sophie Elise-trusler til Stortinget

Politiet rådet bloggeren Sophie Elise til å fjerne et innlegg om «Mannegruppa Ottar» etter at hun ble utsatt for trusler. Nå spør SV justisministeren om han synes det er greit av politiet.

– Er statsråden fornøyd med at politiets råd er at kvinner ikke skal ytre seg mot ekstrem kvinnefiendtlighet i offentligheten? skriver SVs Karin Andersen i spørsmålet som justisminister Anders Anundsen (Frp) må besvare fra Stortingets talerstol under spørretimen i morgen.

LES OGSÅ: Mann må i retten etter netthets av Vårt Lands Berit Aalborg

Mannegruppa Ottar

Sophie-Elise Isachsen (21), en av Norges mest leste bloggere, mottok en rekke grove trusler etter hun at hun kritiserte Facebook-gruppen Mannegruppa Ottar for to uker siden. Medlemmer i gruppen delte ulovlig spredte bilder av henne i intime situasjoner med en ekskjæreste, såkalte hevnporno-bilder, og Isachsen stilte spørsmål ved medlemmenes kvinnesyn. Hun refset også medlemmene for å vitse om voldtekt og mishandling av barn.

– Politiets svar var å ta vekk innlegget om mannegruppen fra bloggen av hensyn til hennes egen sikkerhet. Det er uakseptabelt å kneble jenter og kvinner når de utsettes for trusler, skriver Andersen.

Anmeldt av flere

Isachsen anmeldte før helgene flere av medlemmene i gruppa til politiet.

Også Ingrid Jackson (20) har varslet politianmeldelse av medlemmer av mannegruppa. Hun skrev et innlegg på Facebook der hun ba sine mannlige venner om å melde seg ut av gruppa etter at hun leste blogginnlegget til Isachsen. Hun ble da møtt av samme reaksjoner som bloggeren.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter