Nyheter

SV dropper forbud mot omskjæring

Forslaget trekkes tilbake, bekreftet flere i SV overfor Vårt Land fredag formiddag.

– Vi kommer ikke til å ta omskjæringsdebatten på landsmøtet. Vi har blitt enige om å ta en dypere debatt om saken i landsstyret og å snakke med alle parter, bekrefter leder i Sosialistisk Ungdom, Nicholas Wilkinson, overfor Vårt Land.

Forsaget som Wilkinson og et mindretall i landsstyret ville ha opp til avstemning på helgens landsmøte, har vakt sterke reaksjoner. Det ville gjort SV til første parti som går inn for å forby rituell omskjæring fram til fylte 15 år.

LES OGSÅ: Jødiske ledere ut mot SV-forslag

Tatt på senga

– Det blir umulig å leve som jøde i Norge med SVs forslag, sa rabbiner Joav Melchior i Det ­Mosaiske Trossamfund til Vårt Land fredag.

Kristensosialist Mina Finnstad Berg var del av mindretallet som fremmet forslaget – og som nå dropper det.

– Jeg ble tatt litt på senga av at dette ble så svært. For dette er én av 22 dissenser om arbeidsprogrammet. Det er absolutt ingen som ønsker at den jødiske minoriteten ikke skal føle seg velkommen, sier hun.

Nicholas Wilikinson avviser derimot at utsettelsen skyldes alt bråket. Han sier landsmøtet heller vil bruke sin tilmålte diskusjonstid på økende forskjeller i Norge.

Både Mina Finnstad Berg og Nicholas Wilkinson står ved sine standpunkt. Men først vil de i dialog med berørte grupper og faginstanser, ha en grundigere partidebatt, før en senere landsmøtebehandling.

– Jeg forstår omskjæring som et irreversibelt inngrep som er religiøst begrunnet. Derfor bør man få velge det selv, sier Berg.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter