Nyheter

Sultans roses for sitt homofili-engasjement

Miljøpartiet De Grønnes ordførerekandidat har tidligere uttalt at homofili er synd.

LLH, som representerer homofile og andre seksuelle minoriteter, har ingen problemer med at muslimske Shoaib Sultan kan bli ordfører i Oslo, selv om han tidligere har uttalt at homofili er synd.

Sultan er Miljøpartiet De Grønnes ordførerkandidat i Oslo og kan bli tildelt denne posten etter forhandlinger med Arbeiderpartiet eller Høyre.

– Vi har ikke noen grunn til å tro at han vil bli noe annet enn en inkluderende ordfører, sier Bård Nylund, leder for Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH), til NTB.

LES MER: Jeg har ingenting å skjule, sier Sultan

Skeiv verden

Han sier Shoaib Sultan blant annet har jobbet tett med Skeiv verden, som er et nettverk for homofile og bifile med minoritetsbakgrunn.

– De har bare godord å si om det samarbeidet, sier Nylund.

Sultan, som altså er muslim, har tidligere uttalt at homofili er synd fordi Koranen forbyr det. Han var den gang generalsekretær i Islamsk Råd Norge.

– Han har gjentatte ganger siden vært tydelig på at han personlig jobber aktivt for at seksuelle minoriteter skal ha akkurat de samme rettigheter som alle andre. Det er det jeg forholder meg til, sier Nylund, som likevel oppfordrer Sultan til å være tydelig om hvilke moralske overbevisninger han har.

– Det er av interesse for innbyggerne, sier Nylund.

LES MER: Sultan tar oppgjøre med nettrollene

– Teologi

Det har ikke lyktes NTB å få en kommentar fra Sultan til saken tirsdag kveld, men overfor NRK bekrefter han at han mener homofile og heterofile skal ha like rettigheter.

– Jeg har sagt tidligere at det dreier seg om teologi, og jeg har ikke tenkt å stå her å diskutere teologi, men jeg har ingen problemer med homofile, og jeg har mange gode venner som er det, sier Sultan.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter