Nyheter

Sukrer budsjett med ølkutt

Regjeringen rører ikke sukkeravgiften i revidert budsjett. Men kutter avgift for ølbryggere.

Regjeringen gjør ingen endringer i den omstridte sukkeravgiften i det reviderte nasjonalbudsjettet, som blir lagt fram tirsdag.

Så sent som fredag la NHO fram nye tall som organisasjonen mener viser skadevirkningene av sukkeravgiften, som ble innført fra 1. januar i år.

Regjeringens holdning er at avgiften på alkoholfrie drikkevarer og sjokolade- og sukkervarer er innført av Stortinget, og at det derfor er Stortinget som må ta initiativ til endringer. Den var en del av budsjettavtalen i fjor høst.

Kutt

Men regjeringen foreslår i revidert budsjett kutt i alkoholavgiften for godt over 100 norske småskalabryggerier fra Svalbard i nord til Agder i sør.

Avgiftslettelsen anslås til om lag 15 millioner kroner. Regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett for 2018 legges fram 15. mai.

Små

Forslaget omfatter bryggerier som produserer under 500.000 liter øl med styrke fra 3,7 til og med 4,7 volumprosent alkohol, altså øl som kan selges i butikk. Avgiftslettelsen gjelder for omsetningen av de første 200.000 literne.

Vårt Land kommer tilbake med mer fra revidert nasjonalbudsjett

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter