Nyheter

Styrker grensevokterne i Middelhavet

Vil forebygge farefulle båtreiser.

Regjeringen øker bevilgningen til norsk innsats i og rundt Middelhavet i 2015 med 21 millioner kroner. I tillegg til å sende fartøy til Frontex-operasjonen Triton, vil regjeringen også øke bidraget til Frontex og støtte andre tiltak for å avhjelpe situasjonen ved Middelhavet. Frontex er vaktstyrken som patruljerer Europas yttergrense.

På Det europeiske toppmøte 23. april ble det besluttet å tredoble budsjettene til operasjonene Triton og Poseidon. Tredoblingen av budsjettene vil føre til at Norges innbetaling til Frontex øker med anslagsvis 6 millioner kroner.

Utover styrkingen av Frontex sender Norge et skip til Middelhavet. Skipet skal bemannes av personell fra Forsvaret og politiet samt sivilt mannskap, og seile i seks måneder i Middelhavet. Regjeringen foreslår å øke bevilgningen til politiet med 5 millioner kroner for å dekke utgifter til sivilt mannskap i forbindelse med operasjonen.

LES OGSÅ: Tre kristne høgskoler kan bli slått sammen

Regjeringen vil også bruke ti millioner kroner til blant annet å forebygge farefulle overfarter og for å assistere særlig utsatte EU-land.

– Regjeringen ser med stor bekymring på den vanskelige situasjonen i Middelhavet, og Norge må ta vår del av ansvaret for å hjelpe, sier justisminister Anders Anundsen (Frp).

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter