Nyheter

Sturla Stålsett går av som leder i Åpen folkekirke

Vil ikke lede Åpen folkekirke lenger.

MF-professor Sturla Stålsett har informert valgkomiteen og styret i Åpen folkekirke (ÅF) om at han går av som leder i februar 2016.

– Det har vært utrolig flott å få lede organisasjonen Åpen folkekirke i denne intense og viktige oppstartsfasen. Jeg er veldig glad for alt vi har utrettet så langt. Den økte deltakelsen i Kirkevalget og den store oppslutningen om våre lister er et fantastisk resultat av en stor felles dugnadsinnsats. Det er derfor med tilfredshet at jeg nå stiller min plass til disposisjon, sier Stålsett i en kunngjøring.

Er professor

Stålsett ble valgt til organisasjonens leder i juni 2014. Nå oppgir han at det først og fremst er kapasitetshensyn som gjør at han ikke fortsetter. I november ble Stålsett gjenvalgt som styreleder i Frivillighet Norge, en paraplyorganisasjon som samler over 300 frivillige organisasjoner og stiftelser nasjonalt. Til daglig jobber Stålsett ved Menighetsfakultetet. Han er professor i diakoni, religion og samfunn.

Viktige valg

Den avtroppende ÅF-lederen mener det kommende lederskiftet gir «en ekstra mulighet for årsmøtet til å drøfte viktige strategiske valg og hensiktsmessige arbeidsformer når organisasjonen går inn i en ny fase».

– Jeg ser fram til å lede organisasjonen fram til årsmøtet i februar neste år, med dette for øye, sier Stålsett.

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter