Nyheter

Stunt-valgkamp for 
lånte penger

Stortingets nyeste parti satser på lån og lokale stunt.

I Hamar har de innredet et busskur som en dagligstue, i Lillehammer har de laget en kasse med leker til utlån ved en park. Miljøpartiet satser på geriljavalgkamp.

– Sånt skaffer oss oppmerksomhet, sier partisekretær, Lars Gaupset, og skryter av partiets lokale aktivister.

– Uten at jeg bevise det tror jeg at vi har en høyere andel aktive medlemmer enn de andre partiene.

Han viser til at 44 prosent av partiets medlemmer har deltatt på minst ett møte de siste tolv månedene.

Lånte penger

1,5 millioner kroner skal Miljøpartiet de Grønne sentralt bruke på å sikre seg plasser i kommunestyrer rundt om i landet. 130.000 går tilannonser på nett og i sosiale medier. 400.000 er brukt på nye nettsider, og en kampanje tidligere i år for å få nok kandidater til å stille liste i flere kommuner.

LES OGSÅ: De digitale flygebladene

Egne penger

Men det er bare en del av det totale valgkampbudsjettet.

– Lokallagene bruker egne penger på valgkamp hos seg. I Oslo bruker de rundt en million kroner, i Hordaland er det nesten det samme, i Akershus bruker de noen hundre tusen, men ellers har lokallagene lite å rutte med, sier Gaupset.

Oslo går til valg på lånte penger. Det er ikke første gang. Foran siste stortingsvalg lånte partiet penger av private velgjørere. Pengene ble betalt tilbake med statsstøtten partiet fikk da de kom inn på Stortinget.

– Det var rentefrie lån, og de hadde blitt slettet om vi ikke hadde kommet inn på tinget. Så du kan si det var litt bedre betingelser enn et anlig lån i en kommersiell bank.

Fortsatt nykommere

Suksessen fra forrige gang var sterkt knyttet til nykommerstempelet, mener Gaupset. Men han tror ikke stempelet er borte selv om partiet har sittet på Stortinget i to år.

– Vi er fortsatt et parti som ikke passer inn i de tradisjonelle rød/blå-blokkene. Og i de aller fleste kommunestyrer er vi jo ikke representert i dag.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter