Nyheter

Storhaug: – Religion må bli en privatsak

Hege Storhaug mener Mohammad Usman Rana må ta begrunnet avstand fra mye av Mohammeds lære før hun kan ta hans ønske om norsk islam på alvor.

– Er du en verdslig muslim, kan du stå med begge beina trygt plantet i det norske samfunnet, sier den profilerte islamkritikeren Hege Storhaug.

Hun er imidlertid ikke klar til å støtte opp om Mohammad Usman Ranas tanker om en norsk tolkning av islam.

Rana er ute med en ny bok om temaet, og forteller om sine inspirasjonskilder og sin egen vei mot en «norsk islam» i et dybdeintervju i Vårt Land i dag.

LES OGSÅ: Rana vil ha en norsk islam

– Han har i alle år sagt at han må få lov til å være ortodoks og konservativ, men ingen har spurt ham hva han mener med det.

Hun tviler på at respekten for norske lover og verdier sitter dypt.

– Ifølge sharia må du følge lovene i landet du er i. Så det handler ikke nødvendigvis om respekt for norske regler og verdier.

Men når han sier at norsk islam må være en tolkning som ikke går på tvers av norske lover...

Han har uttalt at han støtter islamsk familielovgivning. Er det forenelig med likeverd og likestilling? Ikke før han tar begrunnet avstand fra håndsavkapping, steining og store deler av Mohammeds lære, kan vi ta en debatt om norsk islam, sier Storhaug.

LES OGSÅ: Elevene hans ble jihadister

Rana uttalte til Dagbladet i 2006: «Juridisk sett bør det kanskje åpnes opp for muslimsk tankegang i familieanliggender i Norge, uten at det går på bekostning av norsk lov. Det bør heller være som en hjelp for muslimer.»

Men er ikke du, som vil fjerne vers fra Koranen for å gjøre den mer forenelig med vestlige verdier, i prinsippet enig i at en tolkning av islam basert på det norske samfunnet er en god ting?

– Målet for norske muslimer må være å gjøre religionen til en privatsak og å vende ryggen til det voldelige og det juridiske.

LES OGSÅ: – Storhaug er blant Norges nye «politisk korrekte»

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter