Kirke

Storekalsøy kirke ble frastjålet 200 kvadratmeter med tak

Tyven eller tyvene stjal tak til en verdi av 70.000 kroner fra Storekalsøy kirke på øya Stora Kalsøy i Austevoll.

– Du skal være ganske frimodig. Vi er ute på en øy, og da må de med ferge. Jeg garanterer at det ikke er folk fra Austevoll som har gjort det, sier kirkeverge Jan-Tørres Nordstrand.

Tyveriet kan ha skjedd en gang i midten av september, men kirkevergen fikk først høre om det for to uker siden, skriver Bergens Tidende.

– Men jeg har fått vite at produsenten la alt annet til side for å lage nye stålplater, sier han.

Byggefirmaet BS Vest startet med renoveringen av Storekalsøy kirke før sommeren, og det gamle kirketaket fra 1976 skulle byttes ut med nytt.

Da bygningsarbeiderne for noen uker siden skulle hente flere stålplater, var hele seks paller med 200 kvadratmeter tak til 70.000 kroner ikke å finne.

Avisen Marsteinen omtalte saken først.

Trodde det var leverandørfeil

Først trodde selskapets prosjektleder Ruben Rikstad at det hele var en leverandørfeil. Men det ble fort klart at det ikke var tilfelle, og at de seks pallene må ha blitt stjålet.

– Det er spesielt, og du må være ganske tøff for det er ekstremt smale veier og man blir garantert sett. De må ha tatt fergen, og jeg forsøkte først å sjekke opp i det selv, før jeg anmeldte tyveriet til politiet, sier han.

LES MER: Stavkirke sliter med spikertyveri

– Burde ha oppdaget det tidligere

Rikstad synes det er pinlig at firmaet ikke oppdaget tyveriet tidligere.

– Ja, vi burde ha oppdaget det med en gang. Men det er så kronglete å komme seg ut dit at du senker guarden. Folk låser jo ikke husene sine der. Det er helt andre prosedyrer når vi jobber inne i byen.

Tror det var planlagt

Prosjektlederen er ganske sikker på at tyven eller tyvene må ha vært utstyrt med en lastebil med kran.

– Dette er garantert planlagt. De har ikke bare svingt forbi og hevet seg rundt. Når du drar av gårde med seks paller, gir du blaffen.

Heldigvis har selskapet prosjektforsikring.

LES MER: Nå får Sola sin sjette kirke til tross for protest fra innbyggerne

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke