Nyheter

Støre kritiserer mottak av asylsøkere

Ap-leder Jonas Gahr Støre roser de frivillige som bidrar til å håndtere flyktningstrømmen til Norge, men mener regjeringen er tafatt og unnvikende. Solberg er forbauset over kritikken.

Støre kritiserer regjeringen for forholdene ved mottakssenteret til Politiets utlendingsenhet, skriver VG.

– I mange uker har vi hørt at mottaksapparatet er sprengt. Det er forståelig at det må improviseres i en periode. Men nå er timeglasset tomt. Det ytterste ansvaret for dette har statsminister Erna Solberg, sier Støre. Solberg besøkte PU torsdag, et besøk Ap-lederen har fått med seg.

– Jeg merket meg at statsministeren roste de frivillige, og det er det all mulig grunn til. Og selvsagt de i politiet som jobber til langt på natt med krevende saker. Men Røde Kors sier nå, i et brev til regjeringen, at det ikke er forsvarlig å fortsatt bruke dette som registreringssenter, sier Støre. Ap-lederen mener at regjeringen må sette inn langt større ressurser på å ta imot flyktningene.

Solberg er forbauset over den krasse kritikken fra Støre og mener han er bakpå.

– Han kunne spørre oss før han uttaler seg i mediene. For to dager siden kunngjorde vi at et nytt senter vil være på plass i Råde i neste uke eller tidlig uken etter.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter