Nyheter

Store forskjeller i synet på muslimer i Europa

Mens størstedelen av befolkningen i Vest-Europa, Russland og Ukraina har et positivt syn på muslimer, er holdningene mer negative i Øst-, Sør- og Sentral-Europa.

Den amerikanske tenketanken Pew har igjen undersøkt holdninger til minoriteter i ulike land, og finner at det er store variasjoner mellom land i Europa i synet på muslimer. Mens andelen som er positivt innstilt til muslimer er 78 prosent i England, er den bare 11 prosent i Ungarn. I et land som Russland har 76 prosent av befolkningen positivt syn på muslimer. I Italia er andelen nede på 41 prosent.

Synkende

Men Pews spørreundersøkelse viser at negative holdninger til muslimer har blitt mindre utbredt siden forrige spørreundersøkelse om samme tema i 2016, da flyktninger i store tall flyktet fra Midtøsten og Nord-Afrika til Europa.

Som eksempel nevner Pew Ungarn, der dagens regjering har innført streng innvandringskontroll. Der er negative holdninger til muslimer mindre utbredt nå enn i 2016. Mens 72 prosent ga uttrykk for en negativ innstilling til muslimer i 2016, er andelen i 2019 på 58 prosent.

Samme tendens ser Pew i Italia, der andelen har gått ned fra 69 prosent til 55 prosent siden 2016.

Populister

Men tenketanken understreker at negative holdninger til muslimer er mer utbredt blant velgere som har sans for populistiske partier enn hos befolkningen i gjennomsnitt.

 

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter