Nyheter

Stavanger-politikere av alle farger slo ring om moské

(Stavanger) Biskop, lokale livssynstopper og toppolitikere sto side om side foran moskéen. Budskap: Alle som tror skal være trygg i bønn.

Bilde 1 av 3

Også vanlige kirkefolk og lokale fremmøtte deltok i en stille markering ved Eyup Sultan-moskéen i Stavanger før fredagsbønnen. Side om side dannet de en lang rekke, der lokale politikerprofiler og livssynstopper sto med plakater med teksten «Vi er venner, vi vil passe på når du ber. #Tryggibønn».

– Symbolkraften i dette er at vi som bysamfunn ikke aksepterer at noen misbruker religion til angrep og at de ulike trossamfunnene i vår by skal vite at kan møtes i gjensidighet, sier Stavanger-biskop Anne Lise Ådnøy til Vårt Land.

Hele bredden i politikken

Lørdag er det to uker siden moskéangrepet i Bærum. I Stavanger hadde Kirkelig dialogsenter, Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn og Muslimsk Fellesråd Rogaland sammen tatt initiativ til markeringen for å stå opp mot muslimhat og vise at alle har sin rett til trygg utøvelse av tro.

Ordfører, varaordfører – politikere i posisjon og opposisjon: Den politiske bredden i oljebyen, der 22 prosent av innbyggerne har en annen bakgrunn enn norsk, ville vise solidaritet.

LES OGSÅ: Høyre-topp ber Erna Solberg om handlingsplan mot muslimhat

Biskopen: «Religion gir ikke drivstoff til hat»

Tidligere på dagen sto de sammen bak et opprop om at retten til fri religionsutøvelse er en grunnpilar i demokratiet.

– Religion gir ikke drivstoff til hat. Tro og meninger kan aldri legitimere vold og terror. Kjære medmennesker og naboer, nå er det vi som skal fortelle den gode historien og skape trygge lokalmiljø og en bedre verden for alle. Vi må ikke la ekstremistene og frykten lamme oss, sa biskop Ådnøy under samlingen inne i moskéen i bydelen Hillevåg.

Byens ordfører, Christine Sagen Helgø, betegnet den globale utviklingen som skremmende:

– Mange muslimer over hele verden føler frykt etter flere angrep mot moskeer den siste tiden. Ved å slå ring rundt moskéen viser vi at vi står sammen med alle muslimer i Stavanger og resten av verden i en tung tid, sa hun.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter