Nyheter

Står fast på søndagsåpning

Motgang til tross. Erna Solberg ser ingen grunn til å legge søndagsreformen på is.

– Det er mange som har gått i forventninger om at det er et flertall på Stortinget som ønsker mer liberale søndagsregler enn i dag. Og det bør et slikt flertall kunne innfri.

Det sa Erna Solberg under Høyres halvårlige pressekonferanse, i statsministerboligen i Oslo i går. Hun fant ikke mange grunner å trekke frem til at regjeringen ikke skal gå videre med planene om å liberalisere søndagshandelen.

LES OGSÅ: – Kampanje mot søndagsåpent

Skal drøfte

Spørsmålet om søndagsåpent er sendt på høring, med høringsfrist i slutten av juni. Uvanlig mange høringssvar – 4.200 stykker – har kommet inn, og departementet oppgir at mange av dem er negative.

Flere organisasjoner har gått ut med oppfordringer til sine medlemmer til å pepre departementet med nei til høringssvar. Denne uken oppfordret også LO-leder Gerd Kristiansen alle Arbeiderpartiets ordførerkandidater til å si nei til søndagshandel.

– Hvor viktig er det at regjeringen får ja på dette, og hvordan skal dere klare det?

– Vi er ikke helt ferdig enda. Vi skal oppsummere høringen, og så kommer vi tilbake til Stortinget. Da vil vi selvfølgelig drøfte det med våre samarbeidspartier før vi leverer mer, sier Solberg.

LES OGSÅ: Hareide åpner for å forhandle om søndagsåpent

Frihet mot forutsigbarhet

Statsministeren mener det vil bli god tid til å diskutere når høringen er avsluttet. Hun trekker frem spesielt to avveininger som viktige i gjennomgangen:

– Da er det viktig å sørge for at kommunen får større frihet, at det gir flere muligheter. Men så må vi avveie det med forutsigbarheten til norsk næringsliv.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter