Nyheter

Spaghettimonsteret prøver seg igjen i Norge

Nok en «pastafarianer» ønsker å få registrert Church of the Flying Spaghettimonster som trossamfunn.

En mann i Sandnes har sendt inn en søknad om å registrere Church of the Flying Spaghettimonster som trossamfunn i Rogaland.

Tilhengerne av Spaghettimonsteret kaller seg pastafarianere og mener at Det flygende spaghettimonsteret har skapt hele jorden og alt de føler. Evolusjon og all vitenskap er bare iscenesettelser utført at spaghettimonsteret, oppgir sandnesmannen i sin søknad.

LES OGSÅ: Menighet brøt frist – mister hundretusener i offentlig støtte

– Sjørøvere påvirker klimaendringene

Pastafarianerne mener også at den globale temperaturen har steget som følge av at det har blitt færre pirater. Derfor ønsker de å tilføre verden flere pirater ved å holde fester med pirattema.

Det er ikke første gang at noen har forsøkt å få registrert spaghettikirken som trossamfunn. I 2013 sa Kulturdepartementet nei til søkerne:

«Det er ikke tilstrekkelig å være en antireligiøs bevegelse, drive med satire, humor eller være opptatt av filosofiske spørsmål, livsutfoldelse og regler for hvordan man bør leve, for å bli registrert som trossamfunn i henhold til trossamfunnsloven», skrev departementet i sitt avslag, ifølge Aftenposten.

Opprettet i protest

Spaghettikirken ble konstruert som en protest mot at utdanningsetaten i den amerikanske delstaten Kansas besluttet å undervise i såkalt intelligent design som et alternativ til evolusjonsteorien. I New Zealand har trossamfunnet vigselsrett.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter