Nyheter

Somalia forbyr julefeiring

Somaliske myndigheter nedlegger forbud mot feiring av jul og nyttår. De som likevel forsøker, vil bli stoppet av sikkerhetsstyrker.

– Alle festligheter knyttet til jul- og nyttårsfeiring strider mot islamsk kultur og kan skade troen til det muslimske fellesskap, sier Mohamed Khayrow i departementet for religiøse spørsmål.

LES OGSÅ: Jødisk leder vil forby julefeiring i Israel

Frykt for angrep

Han opplyser videre at landets sikkerhetsstyrker kommer til å gripe inn og avslutte enhver feiring som finner sted.

En annen årsak til forbudet er angivelig frykten for angrep fra ytterliggående islamister, ifølge Nur Barud Gurhan, den øverste islamske lærde i Somalia.

– Vi advarer mot å feire slike begivenheter som ikke er i tråd med vår religions prinsipper, sier Gurhan, som legger til at slike feiringer også kan framprovosere angrep fra den ytterliggående islamistgruppa al-Shabaab.

LES OGSÅ: Politivakt på midnattsmesse i Paris

Private feiringer er lov

Diplomater, internasjonale hjelpearbeidere og soldater stasjonert på Mogadishus internasjonale flyplass får imidlertid lov til å arrangere private, lukkede julefeiringer.

Flere land nedlegger i år forbud mot julefeiring. Brunei har allerede nedlagt forbud og truet med fem års fengsel og 175.000 kroner i bot til alle som feirer jul.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter